marta usurelu

Cel mai important, in criza, este sa ne mentinem mintea sanatoasa

Mai mult ca oricand, zilele acestea ne este teama de esec si de tot ceea ce reprezinta el. Desi ne-am invatat, inainte de coronavirus, cu necunoscutul! Desi stiam ca in fiecare zi apare ceva nou, alte provocari si eram OK si cu ritmul si cu nebunia asta, chiar daca ne plangeam, dar nimic nu ne-a pregatit pentru ce a adus acest virus cu el.

Daca pentru mine esecurile au ajuns sa fie, in timp, niste lectiile foarte bune, cele din care inveti cu adevarat, ei bine, senzatia in fata starii in care suntem nevoiti sa stam acum in casa si sa cautam solutii pentru o lume in care nu stii ce merge si ce nu merge, este terifianta.

Si nu sunt doar eu in aceasta situatie. Oamenii se blocheaza. Unii de teama. Altii tocmai pentru ca stiu cat este de greu sa gasesti o idee buna, care sa functioneze in conditiile date. Unii incep chiar sa se teama de depresie, iar in momentul in care vor aparea taierile de salarii si concedierile, guvernul a anuntat ca in aprilie 1 milion de romani vor fi in somaj tehnic, vom intra cu adevarat in criza. Subiectul nu va mai fie virursul si statul in casa. Atunci o sa inceapa lupta pentru supravietuire si va fi greu.

Desi poate nu reiese din aceste ganduri, eu raman o optimista: sper ca in luna mai sa apara un vaccin sau un tratament care sa opreasca nebunia. O solutie care sa ne ajute in mod real sa trecem mai repede peste acest moment, nu in septembrie cum se tot anunta! Dar cred ca cel mai important lucru pe care trebuie sa-l facem zilele si lunile acestea este sa ne mentinem mintea sanatoasa. De noi depinde sa nu uitam sa vedem acum si partile bune si sa ne mentinem un echilibru.

Nu exista retete, depinde de noi, de fiecare in parte sa gasim modul in care sa traversam cu bine urmatoarele luni, dar daca te ajuta sa vezi si ce este pozitiv in aceste zile, colegii mei au lansat Biz Good News. Un newsletter special pentru comunitatea de business in care enumeram lucrurile bune din zona umana si de afaceri. Daca doriti sa-l primiti, puteti sa va inscrieti aici.

Foto © Photoking| Dreamstime.com

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email