marta usurelu

Corona Games. Sau cum am ajuns sa traim SF

Traim zile demne de filmele SF. Astazi suntem la un alt fel de start. Startul unui joc cu reguli noi: se sta acasa, nu se produce, iar banii nu cad din cer. Ce facem ca sa supravietuim? Cum supravietuim – trebuie sa ne dam seama cu totii!

Daca lucrezi de acasa sau mergi la birou, sa te gandesti ca angajatorul tau face eforturi mari sa-ti plateasca salariul. Nici companiile mari, nici cele mici nu au acum bani de cheltuit pe un angajat care viseaza un job mai bun si asteapta ziua de salariu. Este momentul sa arati ca iti pasa si sa faci acel extra mile pe care il astepti si tu de la ceilalti cand ai nevoie de ajutor.

Daca esti antreprenor si nu stii ce vei face in fata crizei in care ne aflam, sa stii ca nu esti singurul. La fel ca tine suntem multi! Toti suntem speriati si trebuie sa gasim solutii. Sa reusim sa dam salarii angajatilor si sa nu ajungem sa ne uitam in ochii lor si sa le spunem ca pana aici ne este limita.

Cum vom face acest lucru? Nu stim. In teorie, strategii sunt multe. Sunt insa, din pacate, si multe domenii in care nu ai pur si simplu ce sa faci. Dar nici nu poti sa stai degeaba!

Astazi nu este usor nici sa renunti, nici sa mergi mai departe.

Daca renunti, vei fi bantuit toata viata de nereusita.

Daca mergi mai departe, stii deja ca trebuie sa treci prin multe incercari – dar macar asa ai o sansa de reusita!

Asa ca este timpul sa ne asezam la start. Fara lectii din bestseller-uri sau how to-uri de la mari guru. Astazi trebuie sa fim atenti la tot ce este in jur. Nu stii niciodata de unde iti vine o idee. Poate de la un angajat, sau un furnizor. Poate gasim o solutie, exact cand ne asteptam mai putin, si reusim. Sau poate, cine stie, n-o sa dureze prea mult aceasta carantina… Speranta moare ultima, nu? Dar cel mai important este sa pornim.

Nu suntem nici primii si nici ultimii care merg contra curentului. Si cu siguranta unii dintre noi chiar se vor bucura de experienta jocului. Pentru ca ea conteaza cu adevarat, iar viata noastra, si in conditiile de acum, este mult mai usoara decat a fost cea a bunicilor nostri. Asa ca hai sa gasim o cale sa trecem peste acest moment. Si primul pas este sa pornim.

Foto © Eric Broder Van DykeDreamstime.com

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email