marta usurelu

Cinci pasi esentiali pentru securitatea afacerii si biroului tau

2018 a fost un an dificil pentru companii. Schimbarile referitoare la gestionarea datelor au avut un impact puternic atat asupra companiilor, cat si a angajatilor si, chiar daca in ultimele luni agitatia pare ca s-a mai domolit, nerespectarea RGPD (sau GDPR, cum il stim cu totii dupa acronimul in engleza) poate duce la amenzi de pana la patru procente din cifra de afaceri anuala a firmei, iar companiile sunt acum mai vulnerabile ca oricand.

RGPD afecteaza toate companiile care lucreaza cu date, iar Second Payments Services Directive (PSD2) a adus schimbari majore, care presupun noi masuri de securitate.

Atacurile informatice vizeaza in principal tocmai furtul de date sensibile, deci apararea acestora a devenit critica pentru companii. De aceea, una dintre cele mai mari provocari este in prezent gestionarea confidentialitatii datelor personale si a tuturor informatiilor care fac parte din fluxul de activitate ale unei afaceri.

Cum poti sa asiguri securitatea afacerii tale

1. sa stabilesti strategia de securitate a datelor
2. sa actualizezi infrastructurile IT existente
3. sa monitorizezi constant activitatea
4. sa educi forta de munca
5. sa identifici solutiile potrivite de securitate pentru activitatea ta

Cat de sigure sunt compania si informatiile din biroul tau?

Stim cu totii, trebuie luate constant masuri de protectie a afacerii si a informatiilor interne! Pentru asta, multe companii colaboreaza cu consultanti specializati, altele investesc in tehnologii sofisticate, precum firewall-uri, protectii antivirus, software-uri de securitate si multe altele. Totusi, acestea nu includ de multe ori si elemente de protectie pentru imprimantele de birou, iar acest lucru poate cauza vulnerabilitati mai mari decat ne imaginam.

Este si motivul pentru care, printre solutiile pe care le-am analizat pentru compania mea, mi-a atras atentia oferta Canon in domeniul securității. Am observat rapid ca, pe langa partea de securitate si protectia datelor cu caracter personal si a informatiilor confidentiale, Canon vine cu un set clar de solutii.

Mai exact, se face o analiza a proceselor din companie pentru a se asigura ca principiile RGPD sunt integrate in fluxurile de lucru – nu doar in ceea ce priveste stocarea datelor, dar si in ceea ce priveste angajatii care au rolul de protectori si administratori ai acestor informatii.

Solutiile Canon previn bresele de securitate prin gestionarea intregii infrastructuri de imprimare si degreveaza personalul IT, monitorizeaza jurnalele de activitate si analizeaza protocoalele de imprimare, pentru a gasi o solutie eficienta si din punct de vedere al costurilor, si optimizeaza consumul de energie si hartie.

Canon nu-ti lasa afacerea vulnerabila

  • Solutiile de securitate de la Canon mentin reteaua si datele sigure impotriva atacurilor interne si externe. Iata cateva dintre optiunile care-ti ofera posibilitatea, ca manager, sa-ti desfasori activitatea fara sa te mai gandesti la posibilele atacuri:
  • Filtrarea datelor IP si Mac, care previne accesul neautorizat in retea.
  • Autentificarea IEEE, care acorda privilegii de acces doar dispozitivelor clientilor autorizate de un server de autentificare.
  • Criptarea datelor in tranzit de la si catre dispozitiv. Aceasta optiune cripteaza operatiunile de imprimare in tranzit de la PC-ul utilizatorului la imprimanta multifunctionala. Activand setul universal de caracteristici de securitate, pot fi criptate si datele scanate in format PDF. Cu alte cuvinte, este imposibila “interceptarea” datelor care circulă de la si catre imprimanta.
  • Serviciul de verificare a sigurantei biroului ofera o scanare completa a retelei, pentru a identifica potentialele vulnerabilitati, cu furnizarea de constatari și recomandari intr-un raport detaliat.
  • Audituri complete ale documentelor si prevenirea pierderilor de date.
  • Inregistrarea tuturor datelor referitoare la imprimare, copiere și scanare. Mai multe informatii despre solutiile de securitate de la Canon gasiti aici.

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email