marta usurelu

Cine sunt directorii de marketing?

anuar

Foto Cristian Nicolau

Ieri am organizat Best Marketing, eveniment dedicat profesionistilor in domeniu. Am asistat la prezentari interesante si am avut ocazia sa vad mecanismele din spate ale unor campanii mari, dar si sa-i reintalnesc pe unii dintre cei mai puternici directori de marketing din Romania.

In premiera, la editia din acest an a evenimentului am lansat anuarul Marketing 100, un instrument mai mult decat util, care listeaza peste 100 de directori de marketing cu studii, experienta, realizari si campanii.

Pe baza profilelor directorilor de marketing, Madalina Uceanu, headhunter si Managing Partner Career Advisor, a realizat si prezentat un profil al directorilor de marketing de top din Romania. Desi am tot observat in jur, de-a lungul anilor, cifrele au confirmat ca majoritatea directorilor de marketing sunt femei, mai ales absolventi de ASE, iar experienta lor in business este in medie de 13 ani.

“Nu stiu daca este surprinzator, dar cred ca merita sa ne gandim la faptul ca nu este un rol in care se ajunge sau din care se pleaca cu usurinta. Majoritatea au o medie de 7 ani experienta in aceasta pozitie. Ce mi se pare in continuare surprinzator este numarul mare al celor care si-au inceput activitatea tot in departamentul de marketing, respectiv 56%. Sper sa vad ziua in care traseul profesional al unui profesionist din marketing, dar nu numai, trece si prin alte departamente. Tendinta pietei noastre este aceea de a merge pe cariere liniare, incepi in marketing, te dezvolti in marketing si sunt putine sanse sa iesi din domeniu sau sa faci o schimbare laterala. Exista si organizatii in care asemenea schimbari se intampla, insa, din pacate, sunt inca exceptia”, explica Madalina Uceanu.

Anuarul Marketing 100 va fi distribuit abonatilor Biz cu urmatorul numar al revistei, care va aparea la inceputul lunii iunie. Cei interesati sa-l cumpere ne pot contacta la redactie sau la email [email protected].

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email