marta usurelu

Mai senina

jtdeschidere

“Nu mai am nicio dorinta. Nu ma mai incanta nimic.” Sunt expresii pe care le tot aud in jur. Vorbind despre timp liber sau pur si simplu despre ce idei mai avem, multi dintre interlocutori amutesc. Nu este ceva ce tine de varsta. Pare doar o stare de apatie generalizata.

Este singura explicatie pe care o gasesc celor care demoleaza entuziasmul sau orice idee, indiferent de subiect. La fel mi s-a intamplat cand am spus ca as merge la Justin Timberlake la concert. “A, nu-mi prea place” sau “Mda, e dragut, ai invitatie?”. Este un alt raspuns si o mentalitate pe care o urasc. Daca e gratis e Ok-eiut, asa… Daca e pe bani, e urat si nu ne place!

Revenind la concert, nu sunt un mare fan al lui Justin, nu-i ascult muzica acasa sau in masina. Apreciez insa stilul pe care si l-a construit, modul in care a stiut sa se impuna. Era clar unul dintre artistii pe care as fi vrut sa-i vad in concert si cand am aflat ca are turneu in Europa n-am vrut sa-l ratez.

Asa am ajuns la Istanbul, la concert. Nu cred ca stiam mai mult de 5 melodii si nici n-am vazut in prealabil un concert inregistrat. Mi-a placut euforia si entuziasmul pe care le-am simtit parca plutind in aer. Si mi-au placut oamenii. De la tineri de 14 ani pana la cei de 50 de ani, toti venisera sa danseze. Se vedea din atitudinea si tinutele lor. Un detaliu pe care n-ai cum sa nu-l observi, toata lumea era treaza! Nu se vindea alcool pe stadion sau imprejurimi.

Pe ceas, concertul a inceput in jurul orei 21.00 si timp de o ora jumatate am dansat si am cantat! Am strigat, am aplaudat si am privit cu incantare la scena si in jur. Era un stadion de dansatori! M-am gandit atunci ca a trecut multa vreme de cand n-am mai dansat. Desi imi place si la un moment dat chiar am facut street dance. Am retrait pentru cateva ore senzatia pe care o aveam in liceu, ca ma aflu in cel mai cool loc din lume! Am ras si zambit toata seara iar de cand am revenit sunt mai senina.

justin_timberland_world_tour_in_new_zealand

Pot sa spun ca mi-am reincarcat bateriile. Simplul fapt ca m-am desprins de cotidian mi-a priit. Merita din plin sa faci astfel de gesturi. Nu sunt de acord cu cei care dau vina pe greutati sau pe varsta. Cred ca totul depinde de cum vrei sa te simti si de cat de mult iti permiti sa te desprinzi din rutina. Sunt momente in care doar prin modul in care privesti oportunitatile poti sa-ti schimbi perspectiva asupra propriei persoane sau a zilei de maine.

Si stiu ca acest efect, felul in care ma simt, conteaza mai mult decat biletul la concert. Nu m-am inselat cand am ales sa merg la acest spectacol. Mi-a placut cum a cantat si cum a dansat, mi-au placut costumele si celebrele sale tinute pantaloni & camasa si cravata. Mi-a placut orchestra cu care canta. Atitudinea si eleganta pe care o transmite prin prezenta sa pe scena si echipa de backing vocals mereu imbracata la patru ace. Este un artist jos palaria. Ma bucur ca n-am uitat sa ma incant la ce e frumos in jur. Si ma bucura starea cu care am revenit!

photo (30)

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email