marta usurelu

Contesa, ducesa sau baroneasa?

 

marta-paris

Apreciez oamenii care acorda importanta invitatiilor si respecta dress code-ul recomandat. Stiu cat de mult se lucreaza la conceptul unui eveniment si ca reusita sta in detalii. Atat ca participant, dar si ca organizator de evenimente, am observat ca dress code-ul solicitat este respectat peste tot in tarile civilizate. Cu atat mai mult ii salut si apreciez pe cei care inteleg importanta acestui aspect si la evenimentele din tara!

Prin dress code faci primul pas si intri in atmosfera evenimentului. Acordand putin timp de gandire si pregatire, fiind atent la detalii, devii dintr-o data parte din ce va urma.

Cu mare bucurie, imediat dupa ce am primit invitatia Discovery si Eurosport de a participa in aceste zile la French Open si de a fi parte din echipa de jurnalisti internationali care vine la Roland Garros, am cautat detalii despre dess code.

Pe pagina oficiala a evenimentului, unde am completat participarea, dupa ce mi-am trecut numele, am citit cu surprindere si incantare urmatoarele coloane unde trebuia bifat, in functie de caz: Contesa, Ducesa sau Baroneasa.

Formularul a reusit sa-mi aduca imediat zambetul pe buze! Si, chiar daca n-am putut bifa niciuna dintre aceste titulaturi, am inteles inca o data ce public vine la Roland Garros. Am bifat o singura casuta, Doamna, una fericita – as completa acum cand scriu acest post, in Paris.

Mai departe, urmarind indicatiile organizatorilor, am vazut ca tinuta recomandata pentru receptiile de seara este Parisian Chic. Si ca la meciuri este indicata tinuta Business Casual. Ochelarii si palariile sunt oferite de organizatori! N-am trecut peste aceste detalii fara sa le acord importanta. Am verificat inca o data ce tinute se incadreaza denumirii Parisian Chic si mi-am facut bagajul!

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email