marta usurelu

In culisele Eurosport de la Roland Garros

FullSizeRender (8)

Cand am primit invitatia Discovery si Eurosport de a participa la editia din acest an a turneului de la Roland Garros n-am stat nicio clipa pe ganduri. Imi place tenisul si imi place Parisul, am sperat sa ajung s-o vad pe Simona si am venit cu mare curiozitate la celebrul turneu de tenis, stiind ca este un adevarat privilegiu sa intri in culisele unui eveniment de o asemenea anvergura.

Cum este in culisele Eurosport de la Roland Garros? Agitat, dar imediat ce pasesti in zona studiourilor simti cum euforia celor din jur te ia pe sus! Este uimitor sa vezi cum fiecare secunda este gandita de cei 160 de oameni din stafful Eurosport prezenti in studiourile de live si productie. Cu toate acestea, n-am ratat ocazia unui selfie in studioul lui John McEnroe!

Mi-a placut sa-l intalnesc pe John McEnroe, dar cel mai mult m-a incantat entuziasmul cu care Ilie Nastase este intampinat peste tot la Roland Garros, de la organizatori pana la jurnalisti!

legendele

Uimitoarea lume Discovery

Discovery a cumparat in urma cu un an Eurosport, iar planul de dezvoltare al companiei este puternic axat in urmatorii ani pe sport si marile evenimente sportive.
Cu 1,3 miliarde dolari, Discovery a achizitionat drepturile exclusive pentru a transmite Jocurile Olimpice pe 10 ani, incepand cu 2018.
David Zaslav, CEO-ul companiei a anuntat la Roland Garros ca a achizitionat drepturi exclusive globale, cu exceptia Frantei, pentru meciurile test ale echipei nationale de rugby a Frantei, drepturile exclusive NHL in Rusia pentru 3 sezoane, drepturile pentru Turneul celor Șase Națiuni din Asia si drepturile exclusive in Danemarca pentru meciurile de calificare la Campionatul European de fotbal din 2020 si pentru meciurile de calificare la Cupa Mondiala de fotbal din 2022!
Acestea sunt doar cateva dintre cifrele anuntate la Roland Garros. Neoficial, am aflat ca mai sunt multe altele in curs de finalizare, iar declaratia CEO-ului care a spus ca urmareste o extindere agresiva in urmatorii ani se dovedeste a fi una foarte adevarata.

Inovatia devine strategie

“Cum consumatorul se schimba si de ani buni nu mai exista un model de business clar pentru nimeni in piata, trebuie sa traiesti si sa evoluezi in aceste conditii. Noi suntem o companie de continut, care doreste sa extinda continutul pe cat mai multe canale si platforme, iar inovatia si tehnologia au devenit parte din ADN-ul nostru. Suntem disciplinati si nu investim mult in noile canale si platforme daca nu demonstreaza ca merg, iar cand vedem ca prind acceleram!
Suntem primii care imbratiseaza toate noile tendinte pentru ca vrem sa avem o relatie cat mai intima cu spectatorul si ne place sa vedem ca oamenii se indragostesc de Discovery si Eurosport.
Iar cand oamenii vor sa vada realitatea si ce se intampla acum, in felul lor, Discovery este si vrem sa fie compania care le prezinta lumea asa cum e.”, a declarat David Zaslav.

dreamstime_s_20163316

Spectacolul Roland Garros la tine acasa

Turneul de tenis Roland Garros se desfășoară anul acesta în perioada 22 mai – 5 iunie. Toate partidele pot fi urmărite si in Romania pe Eurosport sau online pe Eurosport Player. Eurosport ofera si o noua aplicatie VR (VR – Virtual Reality) pentru acest turneu.
Aplicatia permite fanilor accesul la continut sportiv inovator in Realitatea Virtuala. Pe parcursul turneului de la Roland Garros, rezumatele celor mai bune meciuri si imagini exclusive din culisele competitiei vor fi disponibile in Realitate Virtuala. Aplicația Eurosport VR este disponibilă pentru descărcare pe dispozitivele iOS, Android și Oculus.

Roland Garros este un spectacol, atat la televizor dar mai ales in culise. De la a sta de vorba cu marile vedete ale tenisului mondial, pana la a vedea meciurile din semifinale si de a ma bucura de atmosfera relaxata dar extrem de eleganta din Roland Garros, pot sa spun tuturor celor care vor sa ajunga la Openul Francez ca merita si ca Roland Garros este o experienta memorabila.

FullSizeRender (9)

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email