marta usurelu

Curaj si asumare

dreamstime_s_67493789

Se spune ca, daca intri in hora, trebuie sa joci. Pornind de la premisa ca intri de bunavoie si joci de placere. La fel este, dupa parerea mea, cand sustii o cauza. Cand ajuti pe cineva sau accepti sa intri intr-un proiect.

Nu te-a fortat nimeni. Fie a fost initiativa ta, fie ti-a placut ideea si ai ales sa sustii proiectul de drag si cu convingere. Asa ar trebui sa fie, nu? Viata de zi cu zi si experienta imi arata insa ca unii oamenii se hotarasc usor, altii mai greu, dar cei mai multi se razgandesc foarte usor. Iar cel mai recent exemplu este cel al proiectului formatiei Taxi.

O multime de vedete apar in clipul “Despre smerenie”. Sunt convinsa ca, imediat dupa lansare, foarte multi altii s-au gandit ca s-ar fi dorit sa fie in acel clip. Cand oamenii care au alta opinie au inceput sa atace mesajul si participantii din clip, unii dintre ei au cautat sa fie invizibili sau sa afirme ca sunt impartiali.

Trist. Ori esti in barca, ori nu esti! Asa vad eu lucrurile. Cand pornesti la drum, iti asumi partea buna, dar si pe cea rea care poate aparea in orice faci. Doar ca aceasta idee perfect valabila in teorie, se regaseste foarte rar in realitate si comportamentul spune mult despre oamenii care, la greu, aleg sa priveasca in alta parte.

O data in plus, arata ce fel de om esti. Pe mine, acest gen de comportament ma determina sa fiu si mai selectiva cand fac un proiect, cand aleg colaboratorii si chiar cand imi fac prieteni. Pentru ca, asa cum vad eu lucrurile, daca ai personalitate, ai si coloana vertebrala. Iti sustii parerea si iti asumi alegerile.

Este esential sa te tii de cuvant, iar in cazul in care te razgandesti, pentru ca se poate intampla, nu arata cu degetul, nu arunca tu cuvinte urate exact in ce-ai ales sa sustii initial. Pentru ca nu despre cantec o sa ramana o impresie proasta. Ci despre personalitatile care cred ca, in faima lor, sunt deasupra tuturor. Dar, din nou, nimic nu-i asa de simplu. Succesul, cum vine, la fel pleaca, iar impresia buna se duce si ea la fel de repede.

Nota: si pentru ca asumarea este tema postului, recunosc, sustin proiectul formatiei Taxi. Este o idee curajoasa, cu mesaj. Iar aceasta asociere nu ma face mai putin credincioasa!

FOTO © Bowie15 | Dreamstime.com

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email