marta usurelu

De la Kevin Spacey la Frank Underwood

ted-sarandos-cco-netflix-kevin-spacey_mic

Este cea mai puternica vedeta Netflix, actorul care a reusit performanta sa fie iubit si temut in acelasi timp. Am avut ocazia sa-l intalnesc si sa-l ascult astazi. In realitate, vocea lui pare mai puternica, iar dictia sa impecabila te transpune in lumea pe care a reusit s-o creeze.

“Ma fascineaza Underwood. Il redescopar in fiecare sezon. Mereu descopar ceva nou despre el!”, a spus Kevin Spacey zambind. “Oamenii nu ma mai intreaba ce va fi in urmatorul sezon. S-au obisnuit ca nu le spun si ma bucur sa primesc reactii antagonice de la public. Se bucura cand ma intalnesc, dar ii vad ca se tem, in egala masura”, a mai spus el.

Succesul “House of Cards” a venit peste noapte si i-a surprins pe producatori, dar mai ales pe celebrul actor. “Am fost in China. Toti oamenii voiau sa-mi vorbeasca, ma salutau si ma admirau, asa cum nu mi se intamplase pana atunci. ‘What the fuck happenned since I’ve been in China?’, i-am intrebat pe cei de la Netflix. ‘House of Cards’ a fost raspunsul lor!”.

Faptul ca oamenii pot vedea serialul oriunde in lume, cu subtitrare in aproape orice limba, a dus la o extrapolare a popularitatii actorilor, iar fiecare episod a ajuns sa fie urmarit cu sufletul la gura pe tot globul.

“M-a intrebat cineva daca n-am impins cumva prea mult limitele in ‘House of Cards’, facandu-l pe Underwood atat de periculos. Nu cred. Cand ajung acasa si dau drumul la televizor, vad ca in realitate lucrurile sunt asemanatoare”, a mai spus, plin de substanta, actorul, adaugand ca, in China, presedintele Underwood este perceput, culmea, ca luptand impotriva coruptiei!

Intrebat cum s-a pregatit pentru acest rol, Spacey a spus ca i-au trebuit 12 ani sa poata duce la acest nivel rolul lui Underwod. “N-am vrut sa fac multe filme, ci sa devin un actor mai bun! Cand m-am mutat la Londra mi-am propus sa fac o piesa de teatru pe an, pentru ca am vrut sa evoluez. Am jucat, an dupa an, roluri grele, alaturi de actori excelenti. Piesele, actorii si publicul m-au ajuta sa evoluez cate putin in fiecare zi. Stiu acum ca cele 12-13 piese produse si in care am jucat din 2003 pana am ajuns sa filmez ‘House of Cards’ m-au ajutat. Sa joc este pentru mine ca in tenis: sunt aceleasi reguli, dar trebuie sa faci mereu ceva diferit! Cred ca acum 12 ani nu eram pregatit sa fac acest rol si ca tot acest timp m-a ajutat sa evoluez. Cred ca este nevoie de multa teatralitate ca sa mentii senzatia ca persoanajul meu este un om real. Iar in film, totul este despre teatru!”, a mai spus Spacey, care a acaparat ca un magician jurnalistii prezenti si a reusit sa atraga dupa fiecare raspuns valuri de aplauze.

Nu si-a incheiat prezenta la conferinta globala Netflix fara sa anunte ca noua serie va avea parte de aceeasi intriga si tensiune cu care ne-a obisnuit.

Foto @Iulian Comanescu

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email