marta usurelu

Design si manifest

 

IMG_0160

Cred si stiu ca sunt locuri si obiecte care te cuceresc si-ti atrag pur si simplu atentia. Asa mi s-a intamplat cand am vazut tricoul “DADA Love” la Galeria Galateca. Am fost atrasa de mesaj si am intrebat imediat fetele din galerie cine este designerul.

Cum ma asteptam, tricoul face parte din colectia capsula centenART DADA. Este o reinterpretare realizata de artistul vizual Mihai Zgondoiu, dupa lucrarea “Love”, creata in anul 1964 de artistul Robert Indiana.

L-am felicitat pe Mihai cu prima ocazie in care ne-am vazut si l-am anuntat ca, din acel moment, creatia sa face parte din colectia mea de tricouri-manifest. Este, asa cum usor se poate banui, unul dintre obiectele vestimentare pe care toata lumea il observa si despre care primesc deseori intrebari. Un tricou inspirat, dupa cum ulterior mi-a spus Mihai Zgondoiu, din prima varianta a lucrarii Love, care a fost o felicitare de Craciun pentru celebrul MoMA (Museum of Modern Art) din New York, varianta in care literele LO stau asezate peste literele VE cu litera O inclinata spre dreapta.

voltaire

Stiu ca nu toata lumea iubeste tricourile, dar celor care cauta si apreciaza mesajul si designul le recomand o vizita la Galateca sau pe siteul shop-ului Neogalateca unde acestea sunt disponibile. Gasiti modele neasteptate, dar mai ales inspiratie.

Colectia a fost realizata in contextul celebrarii a 100 de ani de dadaism. Proiectul a fost derulat in paralel cu expozitia “DADA BRANCUSI”, care s-a desfasurat la galeria Galateca.

colectia

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email