marta usurelu

De unde vin frustrarile?

dreamstime_s_38728927

Din rutina. Din faptul ca ajungi mereu in acelasi loc, in timp ce altii avanseaza. Iar cand ajungi sa te intrebi de ce altii pot si tie nu-ti iese, te frustrezi. Marea problema a zilelor noastre este ca oamenii se enerveaza, dar nu fac nimic. Nu schimba nimic in comportamentul lor.

Daca vrei sa nu ramai un comentator pe marginea drumului, trebuie sa actionezi. Altfel, nu poti iesi din acest cerc vicios. Ce poti sa faci? In primul rand sa intelegi ca nu trebuie sa astepti sa ti se schimbe viata de la sine. Ca vechile deprinderi nu dispar usor si ca este vital sa nu mai lasi lucrurile la voia intamplarii. Dar, mai ales, ca pentru orice schimbare trebuie sa actionezi.

E important sa identifici ce vrei, care este drumul pe care trebuie sa-l parcurgi, dar si sa intelegi cum trebuie s-o faci. “Stiu” si “vreau” sunt doar niste verbe, daca nu le pui in practica. Iar gestul de a porni la drum trebuie “ajutat” cu performanta. Trebuie sa dai tot ce poti. Sa incerci iar si iar, ca la antrenament. Niciodata rezultatul dorit nu iese din prima, dar cu fiecare incercare esti mai aproape de el.

Inversunarea ajuta si te ambitioneaza. La fel de puternica este insa si motivatia aspirationala. Cea in care vezi linia de sosire si te gandesti la ea ca la momentul care merita tot efortul! Orice motivatie ai avea, mergi pe ea! Este esential sa nu abandonezi si sa intelegi ca cel mai mare secret al succesului este de fapt ceva banal: nu se intampla nimic de la sine. Si ca, asa cum frustrarea nu trece singura, nici rezultatele nu vin fara munca si efort.

Foto © Flynt | Dreamstime.com

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email