marta usurelu

Descopera Chef’s Table!

Cum e sa-ti doresti toata viata sa pleci din satul tau, pentru ca e departe de lume si acolo n-ai nicio sansa, dar sa ajungi – dupa ce-ai vazut lumea – sa deschizi un restaurant chiar la tine in sat, iar tu si restaurantul tau sa primiti stele Michelin? Si sa atrageti clienti si turisti din lumea intreaga?

Va provoc sa vedeti Chef’s Table! Un documentar despre cum poti sa fii indian, fara bani si fara casa, si sa ajungi sa faci cel mai bun restaurant din Asia! Da, e real!

Chef’s Table este un film serial despre oameni care nu renunta! Despre cum nimic, dar nimic nu este imposibil! Despre copii chinuiti si batuti sau oameni care au crezut ani buni ca nu au vreo sansa sau un talent si ajung sa fie cei mai buni chef-i din lume!

Am descoperit, la recomandarea unui vechi prieten, acest serial documentar despre cei mai renumiti chef-i ai momentului! Primele episoade, desi fascinante, mi se pareau a fi departe de mine. De locuri unde as putea sa merg, mai exact! Dar, dupa doua episoade, am mai vazut unul. Si inca unul. Si m-a acaparat!

Chef’s Table este un documentar care reuseste ceva miraculos: te relaxeaza, te uimeste, te prinde si te atrage ca un magnet. Vrei, cu fiecare episod, mai mult!

Incepi sa te gandesti cum au reusit acesti oameni sa ajunga cei mai buni. Practic, sunt niste zei! Dar ajungi sa descoperi ca sunt ca noi: cu griji, probleme, cu piedici si neputinte, dar au acel ceva care i-a determinat sa nu renunte: sunt luptatori! N-au renuntat cand le-a fost greu. Cand toata lumea i-a refuzat si le-a intors spatele. N-au renuntat la ceea ce iubesc si stiu sa faca cel mai bine. Asa au reusit!

Va invit sa-l vedeti. Sa descoperiti cat de neinsemnata parea bucataria braziliana pe care toti chef-ii brazilinei o minimalizau, si cum a ajuns azi, datorita unui singur om! Sau cum bucataria mexicana, unde tot ce e mai bun, mancarea de pe strada, ajunge sa fie transpusa in fine dining si sa uimeasca o lume intreaga!

Va inselati daca veti crede ca fiecare episod prezinta un Chef. Fiecare episod prezinta un om – o femeie sau un barbat- care s-a incapatanat sa faca ceea ce a crezut, ceea ce stie, ceea ce-i place!

Chef’s Table este despre oameni care isi gasesc sensul. Despre acesti zei ai zilelor noastre care stiu cum este sa cazi si sa te ridici, cum este sa prinzi aripi! Despre ei, cei care ne fac viata mai frumoasa, doar aflandu-le povestea.

Va recomand acest serial fenomen de la Netflix. O sa va placa. O sa va incante. O sa va determine sa cautati in vacantele in care mergeti restaurantele lor. Macar sa le vedeti, sa-i priviti curiosi pe fereastra, in speranta ca poate-i veti intalni. Eu asa am ajuns dupa acest documentar!

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email