marta usurelu

Din dragoste pentru inghetata

Sunt un mare fan al inghetatei si ma bucur de fiecare data ca un copil de acest desert, indiferent de sezon. Iubesc inghetata de fistic, bacio si cea cu cafea sau sorbetul de mango si zmeura.

La fel de mult imi plac managerii si brandurile a caror povestea incepe cu: “Bunicul meu iubea aceasta fabrica!”. Stiu cat de mult conteaza pasiunea pentru ceea ce faci si m-am bucurat sa aflu ca, la Siviero Maria, pasiunea pentru inghetata se transfera din generatie in generatie.

N-am stat asadar pe ganduri cand am primit invitatia Maresi de a vizita fabrica Siviero Maria, din Bologna. Am plecat cu gandul la acest gelato italian, incantata ca-i voi cunoaste personal pe mostenitorii familiei, cei care astazi se ocupa de producerea si distributia Siviero Maria in lume.

Un gelato autentic italian

Gustul Siviero Maria a fost produs pentru prima data in 1958 de Guglielmo Visani care a dorit sa pastreze si sa duca mai departe retetele si metodele de preparare a inghetatei tradiționale italiene.

Guglielmo a lansat 2 branduri: G7 – pentru ca avea 6 copii, pe care i-a botezat, pe toti, cu nume care incep cu litera G! Al doilea brand, Siviero Maria, a primit numele de fata al sotiei sale!

Minunatele povesti pe care le-am aflat la fabrica Siviero Maria mai spun si ca fiecare membru al familiei care isi boteza copilul cu un nume care incepea cu litera G primea cate 10 milioane de lire italiene. Astazi, cei 7 G, din 1958, au ajuns 16!

In completarea acestor povesti de familie, Siviero Maria se vinde astazi in 67 de tari si are o producție anuală 12.000.000 kg pe an. Dar asta nu este tot. Ideea lui Guglielmo Visani rezista peste decenii!

Cutiile cu gelato Siviero Maria sunt inca umplute manual. Acesta este, pe langa ingrediente, secretul brandului si motivul pentru care acest gelato isi pastreaza consistenta cremoasa. O alta caracteristica a Siviero Maria este ca nicio cutie nu seamana cu cealalta, pentru ca decorarea fiecareia in parte este realizata de mainile maeștrilor gelatieri.

Acasa la Siviero Maria

Chiar daca epoca moderna a adus multe imbunatatiri iar fabrica Siviero Maria arata ca laborator stiintific, iar personalul care lucreaza la -20 de grade este echipat intr-un mod care te duce cu gandul la astronauti, mostenitorii brandului duc tradiția mai departe.

Alaturi de Gilberto Visani, Chief CFO Siviero Maria

“Gelato italian este si trebuie sa ramana la fel atat pentru noi, cat si pentru nepotii nostri“, mi-a spus Gilberto Visani, membru in bordul de directori si and CFO Chief al companiei.

Totul incepe cu reteta si selectarea atenta a materiilor prime si continua cu creativitatea maestrilor gelatieri care a permis crearea unor rețete premium, realizate din lapte proaspat, de calitate superioara, si cele mai bune ingrediente de origine italiana și internationala: fistic din Sicilia, suc de lamaie din Sicilia, alune de padure din Piemonte sau vanilie Bourbon din Insula Réunion.

Impreuna cu Gianluca Visani, Production Manager Siviero Maria.

Intregul proces de productie este realizat cu maiestrie, incepand de la preparea gelato, pana la umplerea cutiilor si la decorare. Mi-a placut mult grija care se acorda fiecarui detaliu si m-am bucurat de gustul perfect al G7 bio organic si de Gelato Madre, inghetata realizata dupa reteta ciocolatierilor de la Majani care au conceput emblematica bomboana pentru Fiat, care se va comercializa si in Romania din luna aprilie.

Alaturi de Silvia Visani, Marketing Managerul Siviero Maria.

In discutiile cu mostenitorii dar si cu angajatii din fabrica am afat si ca unele dintre doamnele din fabrica sunt romance si ca au pus cu mare drag primele etichete – in limba romana – pe cutiile de gelato care porneau spre tara, dar ce mi s-a parut cel mai frumos si cel mai greu de implementat este colaborarea dintre mostenitorii familiei Guglielmo Visani.

Gelato Madre se va comercializa in Romania din luna aprilie.

Siviero Maria nu are un CEO, fiecare membru al familiei se ocupa de o divizie si se asigura ca totul merge bine, cat mai bine. Iar la intalnirile de familie vorbesc si stabilesc impreuna mersul companiei si ce arome de inghetata vor sa mai faca. Sincer, sper sa implementeze cat mai multe idei pentru ca viata este mai usoara si mult mai frumoasa datorita celor 19 arome de gelato si celeor 6 arome de Siviero Maria Selezione!

Fotografii: arhiva personala si Dreamstime.com

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email