marta usurelu

Din nou la start

Pornim cu sperante, la inceput de an. Avem asteptari si visam la lucruri mari, unele imposibile. Cei mai multi, nu toti, desigur!

Unii uita ca de noi, de fiecare in parte, depinde cum vor evolua lucrurile. Cu exceptia norocului care intervine cand vrea el.

Altii nu-si dau seama ca nu poti sa faci mereu acelasi lucru si sa ai rezultate diferite. Si, cu toate astea, foarte putini schimba modul in care gandesc si actioneaza.

Cei mai multi nu-si mai fac planuri pentru ca sunt de parere ca nu are rost.
Sau ca se intampla oricum altceva.
Ori pentru ca nu-si mai doresc nimic special.

Tu ce vrei sa faci in acest an?

Este o intrebare la care incerc sa raspund an de an. Mi se pare un exercitiu util, frumos si, in acelasi timp, greu. Mai mult, pentru mine, in special in ultimii ani, a devenit un test.

Imi notez ce vreau sa schimb, sa imbunatatesc sau sa obtin, desi stiu ca nu este usor. Ca nu ies toate, dar e important sa vrei si, mai ales sa incepi. In plus, mi-am impus sa nu renunt. Poate de aceea, de multe ori, mi s-a intamplat sa realizez ce mi-am propus! Fie exact ce voiam, fie altceva chiar mai potrivit pentru mine.

Daca nu te numeri printre cei care fac acest exercitiu, te invit sa incerci. Cand vrei ceva si lucrezi pentru acel lucru, ai sanse mult mai mari sa-l obtii!

Alege 5 lucruri pe care nu le ai acum si vrei sa le schimbi in viata ta sau sa le transformi in acest an in realitate. Alege.

Noteaza-le. Este important sa le scrii. Vei vedea ca simpla transpunere pe laptop sau pe hartie te determina sa gandesti si sa alegi mai bine ce vrei.

Nu te raporta la ceilalti. Fericirea, bunastarea sunt concepte personale. Daca pentru unii conteaza linistea, siguranta sau sanatatea, pentru altii cariera, libertatea si aventura sunt indispensabile.

Ai incredere in ce simti. Ceva din ce reiese in dorintele tare iti transmite clar ca-ti lipseste.

Traieste clipa. Momentul in care pornesti la drum cu un plan in minte devine o calatorie, una de care merita sa te bucuri la fiecare pas, nu doar cand ajungi la final si tragi linie.

Pentru ca e mai bine sa iei de la acest an si ce vrei tu, nu doar ce-o aduce el, rau sau bun!

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email