marta usurelu

E timpul faptelor

dreamstime_s_52144735

Traim intr-o lume in care cei cu tupeu sunt considerati curajosi. Pentru ca alt gen de oameni nu prea ies in fata. Bunul simt i-a determinat pe cei mai multi oameni de calitate sa stea in banca lor, sa se retraga din viata publica, in mijlocul familiei.

Traim din pacate intr-o lume in care parca numai relele ies la iveala si in care portavoce sunt doar oameni seci si goi. Oameni care la prima mare provocare se dovedesc nu doar fara valoare, ci si incapabili de a construi ceva.

In acest context, in care orice faci trebuie sa fie negat, rastalmacit si hulit inainte de a ajunge sa fie recunoscut, este un adevarat gest de curaj sa vii sa afirmi cine esti si ce crezi. Sa-ti asumi ca despre tine vor vorbi si-si vor da cu parerea toti cei care stiu ca nu stiu, dar si cei care pur si simplu se gasesc in apropiere si se trezesc vorbind. Dar mai ales cei care considera ca stiu mai bine si se pricep la toate sau cei care se supara ca n-au avut ei ideea si atunci nu vor decat s-o demoleze pe a ta.

Si totusi, daca te uiti atent in jur, ai sa vezi ca nu toti oamenii sunt asa. Si ca nu sunt multi cei care-i aproba pe “vitejii” care se erijeaza in a ne fi portavoce. Ca traim, de fapt, intr-o lume in care oamenii au inteles ca de ei depinde sa-si indeplineasca visele si sa-si construiasca o viata mai buna. Ca oamenii stiu sa aprecieze adevaratele valori si reusesc sa iasa din anonimat prin ceea ce fac.

Ai sa vezi ca acesti oameni nu sunt atat de putini. Sunt cei care nu mai merg cu valul, care nu se regasesc in niciunul dintre cei care spun ca-i reprezinta. Sunt oamenii care stiu ca de ei depinde sa schimbe ceva. Si, total diferit de cei care asteapta pe marele Cineva care trebuie sa schimbe si sa munceasca in locul lor, ei sunt oamenii care stiu ca schimba lucrurile.

Ei sunt cei care iau atitudine, care taxeaza nesimtirea si care nu mai vor “merge si asa”. Ei sunt cei care schimba napraznic, cum spune un drag prieten, totul in jur. Ma bucur sa-i vad in activitatea mea, sa-i intalnesc si sa-i urmaresc. Si-i felicit pentru curajul de a fi diferiti. De a iesi din rand si de a vrea mai mult!

Acesti oameni sunt de multa vreme cei in randul carora aspir sa ma numar. Despre care scriu aici pe blog sau in revista. Ei sunt cei care stiu ca pentru orice cuvant, pentru orice gest, trebuie sa lupti cu cei din jur. Care au inteles ca de ei depinde sa schimbe lumea in care traim. Si sa-si construiasa, fiecare in jur, oaze de omenie si inteligenta, de bunatate si curaj, oaze care se vad si care ne arata ca avem sanse si ca se poate.

Daca vrei sa fii ca acesti oameni, invata sa nu mai hulesti fara sa gandesti inainte. Sa nu te contrazici fara a asculta argumentele celuilalt. Nu este un semn de inteligenta sa-ti dai cu parerea si sa vorbesti doar pentru a te baga in seama. Nu arata ca esti mai destept. Fa ceva daca vrei sa arati cat esti de bun. Treci la fapte. Arata cine esti si ce poti sa faci. De atitudini, cuvinte si afirmatii frumos impachetate ne-am saturat cu totii.

Foto © Rfischia | Dreamstime.com

 

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email