marta usurelu

Fata in fata cu Marcel Iures si Octavian Neculai

Aproape jumatate de secol din viata teatrului bucurestean a fost readus la viata zilele acestea! Arhitectul Octavian Neculai a adunat cele mai reprezentative exponate, din intreaga cariera de scenograf si consultant de arhitectura a teatrului Bulandra, intr-o expozitie unica la galeria Galateca.

Sambata aceasta, pe 6 mai, de la ora 19.30, expozitia se incheie cu un moment culminant, o discutie deschisă intre celebrul scenograf si un mare actor, Marcel Iures!

„Scenograful trebuie sa viseze urias si fara limite. Trebuie sa inventeze forme ale unor lumi ale mintii, forme si miscari inca necunoscute. Visele nu trebuie sa cunoasca limite sau sa fie constranse de traditia mijloacelor scenice, a viziunilor spatiale conventionale“, este de parere arhitectul scenograf.

Pornind de la acest crez, Neculai a dorit sa incheie expozitia avandu-l invitat pe Marcel Iures, convins ca aceasta discutie este cea mai potrivita pentru incununarea expozitiei intitulata “Fluxuri si lumini din spațiul scenic”.

Cei interesati sa participe sambata seara la discutia celor doua mari personalitati sunt invitati sa ajunga in galerie incepand cu ora 19.00. Intrarea este libera si aveti posibilitatea sa vedeti, printre exponatele prezente, piesele de mobilier „din sticla“, din spectacolul „Triumful Dragostei“, caluti zburatori precum si aparate de vânt si costume facute aparent din fum, semnate Octavian Neculai.

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email