marta usurelu

A fi sau a nu fi… asigurat

Romanii nu constientizeaza singuri necesitatea unei asigurari medicale – acesta a fost primul lucru pe care mi l-a spus un consultant de la o mare companie de asigurari de sanatate! Si a subliniat ca ii verifica foarte atent pe cei care solicita din proprie initiativa o asigurare. Motivul? Astfel de cereri apar in cazul in care cineva descopera ca are o problema de sanatate si cauta, prin asigurare, o modalitate de a acoperi din costuri.

Tot realitatea ultimilor ani arata ca 90% dintre romani au nevoie de un consultant care sa-i ajute sa inteleaga de ce este utila o asigurare de sanatate si sa le prezinte necesitatea ei. Mai grav este ca, in ultima perioada, rezultatele analizelor celor interesati sa-si faca o asigurare evidentiaza un numar crescut de boli, cu multe diagnostice care in mod normal nu se regaseau in randul populatiei tinere.

In ciuda tuturor acestor aspecte, romanii tot nu sunt interesati sa-si faca asigurari de sanatate. Sunt dezarmati de schimbarile din domeniul asigurarilor, de falimentele si preluarile din piata si considera ca asigurarea medicala nu ii ajuta, de fapt, la nevoie.

Lipsa increderii si a obisnuintei de a te lasa in voia sistemului sunt doar cateva dintre cauze. Si totusi, nu poate fi o solutie sa nu faci nimic cand este vorba de sanatatea ta! O stim cu totii. Iar capcana cea mai mare, in care riscam sa ajungem cei mai multi, este sa amanam momentul, tot intentionand si gandindu-ne daca sa ne facem o asigurare sau ce fel de asigurare. Asa ajungem sa ne imbolnavim sau sa imbatranim, asa ajungem in situatia in care nu mai putem face o asigurare de sanatate nici daca vrem.

Poate ca e timpul sa ne gandim mai mult la noi si la sanatatea noastra, acum, cat inca putem. Sa decidem daca vrem si avem nevoie de o asigurare. Celor care vor sa vada ce oferta exista in piata, colegii de a Biz le ofera din acest an un supliment dedicat, cu informatii si analize menite sa ajute luarea aceastei decizii. Biz Asigurari prezinta si lista companiilor care ofera asigurari medicale, cu oferte si preturi de pornire, dar si date de contact.

Foto © Vectomart | Dreamstime.com

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email