marta usurelu

illy, design made in Romania

Designul unui tanar artist din Romania imbraca anul acesta recipientul de cafea illy de 250 de grame. Este vorba despre „Magic Moment”, desenul realizat de Marius Iulian Stan.

Incepand cu luna aceasta, lucrarea artistului este imprimata pe 20.000 de cutii ce vor fi disponibile pe piata din Romania. Aceasta a fost selectat din peste 300 de imagini de catre un juriu format din Carlo Bach, Art & Creative director la illycaffè si o serie de designeri si profesori de arta.

Cum a reusit Marius Iulian Stan aceasta performanta? „Am incercat sa surprind momentul in care ne bem cafeaua. Aceasta este de fapt modul prin care ne incepem ziua si, de multe ori, ne-o si continuam. Plecand de la aceste premise, am ales sa ilustrez ideea abstractizata a unor fluide ce reprezinta cafeaua in esenta ei. Culorile folosite sunt vii, deoarece exprima efectul pe care ni-l da, de multe ori, cafeaua – ne umple de energie oferindu-ne, astfel, mai multe perspective asupra timpului si modului in care il folosim”, declara artistul.

Ca umare a acestei realizari, Marius Iulian Stan va participa vara aceasta la cursul Disruptive Market Innovation through Design organizat de Royal College of Arts UK. Numele sau se alatura astfel unei liste impresionante de artisti care au semnat creatiile illy Art Collection. Printre acestia se numara: Michelangelo Pistoletto, Marina Abramovic, Anish Kapoor, James Rosenquist, William Kentridge, Yoko Ono si Gillo Dorfles.

illy Art Collection este proiectul pe care celebrul brand de cafea italian l-a lansat in urma cu 25 de ani invitand artistii sa realizeze designul cutiilor de cafea.

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email