marta usurelu

Ingredientele secrete ale taberei de la Paraul Rece

Biz SMS Camp (6)

Networking. Oameni faini. Relatii. Munca. Multa munca. Fun. Campanii. Strategii. Idei. Decizii. Oportunitati. Foc de tabara. Omul cu tava. Breakfast Club. Batal la protap! Oameni frumosi. Party. Lucru in echipa. Brief-uri. Scari. Jagermeister. Sala de conferinte din lemn de brad. Karaoke cu Manafu. Dans. Parjoale. Staroparmen. Mistretul de la receptie. Companii. Curaj. Ionut Tecuceanu. Zambete.

De sase editii tabara de social media marketing de la Paraul Rece a reusit sa schimbe oameni si politici de comunicare din companii, sa imbunatateasca stilul de comunicare si relationare dintre companii si agentii si bloggeri. De fiecare data reusim sa ocupam cele 80 de locuri inainte sa incepem promovarea evenimentului. Cum? La conferintele si petrecerile de la Paraul Rece participantii stau de vorba fata in fata, lucreaza cot la cot, vad cum reactioneaza fiecare in situatii de stres si vad fata umana a companiilor! Da, in tabara ajungi sa intelegi cine sunt oamenii din companii, cum comunica, de ce ajungi greu la ei sau care sunt mecanismele din spatele strategiei lor. Dar, cel mai mult, in tabara se leaga relatii. De business si de prietenie. Pentru ca in aceasta tabara stim sa-i punem la masa pe cei care trebuie sa faca echipa.

Si mai stim ceva – sa organziam petreceri! Cele mai tari incep la focul de tabara si se incheie inevitabil la 5 dimineata cu asa-numitul “The breakfast club”. Nicio seara nu trece fara karaoke si dans, fara DJ Hans si fara discutii. Una dupa alta, iar si iar, cu multe idei si multe mesaje si numere de telefon sau email schimbate.

tabara

Nicio zi nu trece fara deja celebrul “In 10 minunte va astept la sala” si zambete. Multe zambete, care se materializeaza in idei puse in practica pana la urmatoarea editie a taberei! Scriu aceste randuri constienta ca un om care n-a fost la tabara se simte ca intr-un carusel. Si ca-i vine greu sa creada tot ce scriu. Totusi, aceasta este realitatea din tabara. La fiecare editie! Editie dupa editie!

Primul motiv? Paraul Rece! Oricat am incercat in Bucuresti, lucrul in echipa nu este la fel ca la Parau. Locul si spiritul de echipa ofera evenimentului un miraj unic. Modul in care propunem subiectele, in care formam echipele si relaxam “jucatorii” ne determina sa vedem si sa tratam lucrurile altfel decat am face-o la birou.

E firesc sa ai o perspectiva noua asupra lucrurilor cand lucrezi constructiv si explici problemele. Cand vrei sa pui umarul si sa gasesti solutii. Satisfactia este cu atat mai mare cand vezi echipe mixte de client si agentie muncind si petrecand cot la cot.

Pentru cine n-a inteles printre randuri, da,imi place in tabara! O astept cu nerabdare si ma bucur de fiecare minut petrecut la Paraul Rece. Iar pentru cine nu stie, alaturi de echipa completa din tabara mi-am petrecut ultimele aniversari si a fost minunat! La niciun alt eveniment n-am avut rezultate peste asteptari ca aici. Networking adevarat, completat de recorduri precum briefuri implementate de companie de a doua zi! Campanii pornite de la ideile nascute in sala, strategii de comunicare modificate radical in urma ideilor discutate la conferinta… La ce alt eveniment sunt petreceri nebune si concepte precum “fetele de la aiengi”, “35 de beri intr-o zi”, bataie pe “baiatul cu tava”, selfie cu mistretul, campionate de fussball si de karaoke?

Ma bucur ca echipa de la Biz a devenit amfitrionul distractiei si networkingului. Nu ne-am propus. Am pornit de la ideea de a aduce la un loc workshop-urile de dezvoltare personala cu networking-ul, clientul cu agentia si cu bloggerii. A fost nevoie de curaj. Mult curaj, incredere si multa munca, dar mai ales de dorinta de a ramane umani in aceasta desfasurare de forte. Fie ca recunoastem sau nu, la sfarsitul zilei cu totii dam jos costumul si ne facem comozi, ne relaxam, zambim si povestim. Aceasta este formula castigatoare a taberei. O formula care nu este atat de secreta, dar care reuseste cu incapatanare sa nu le iasa tuturor!

Adevaratul secret este de fapt echipa minunata din spate. Fetele care muta muntii de la departamentele de vanzari si marketing de la Biz! Cand vad efervescenta din birou, in luna premergatoare taberei, zambesc. Sunt mandra de ele si de succesul acestui proiect! Ele stiu sa alega ingredintele unui eveniment, sa le mixeze perfect si mai ales cu respect fata de oamenii care muncesc si vor la sfarsitul zilei rezultate.

Este meritul lor ca in sala de lemn de brad din munti se reunesc oameni unul si unul. Cei care au facut social media si au avut rezultate, oameni care au curaj sa vorbeasca deschis despre bune si despre rele, despre cum se face, ce e greu si ce iti aduce o campanile cu componenta social media. Agentiile care stiu ce inseamna comunicarea 2.0 sau care recunosc ca au de invatat!

Biz SMS Camp (2)

La tabara spunem lucrurilor pe nume, asa cum nu se intampla din pacate in realitatea de zi cu zi. Si ii determinam pe cei din companii sa interactioneze si sa lucreze cot la cot cu agentiile si influencerii care pot oferi informatii si raspunsuri intrebarilor si temerilor oamenilor de marketing si comunicare.
La randul sau, locatia care s-a dovedit a fi de neegalat. Aerul tare de munte, scarile deja celebre de la Portile Regatului si oamenii minunati din tabara sunt alte ingrediente care ne-au ajutat sa ajungem, iata, la a saptea editie! In loc de incheiere, le reamintesc celor 82 de participanti ca ne vedem joi! Programul si detaliile acestei editii Social Media Summer Camp sunt aici!

Si inca ceva! La 10 dimineata ne vedem in sala!

 

Catalogul editiei cu numarul magic 7 al taberei

Companii
Staropramen, UniCredit Tiriac Bank, Caroli Foods, Heidi Chocolate, Renault, Danone, Garanti Bank, TNT, Bitdefender, Calif, Coca Cola, Prisum, Ernst & Young, Xerox, United Way Romania, Orange, Flanco, Trenta Pizza, Eisberg, Hospice Casa Sperantei, City Center Accommodation, Tarom.

Agentii
Oxygen PR, Digital STar, The Group, Premium PR, Fantazia PR, Image PR, Bakers Digital, The Public Advisors, Expo Media, Incandescent Marketing.

Bloggeri
cristianchinabirta.ro, manafu.ro, computerblog.ro, printreranduri.eu, alexandrunegrea.ro, refresh.ro, dragosasaftei.ro, victorkapra.ro horatiuhagiu.ro, ovidiumilitaru.ro,tecuceanu.ro, cumotorul.ro, andreicismaru.ro, dietasanatoasa.com, stefanblog.com, claudiuciobanu.eu, cristianflorea.ro

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email