marta usurelu

Intalnire cu un buchet de emotii

Anul a inceput agitat. Din primele zile, activitatea a atins cote neasteptate. Nici nu stiu cand au trecut ianuarie si februarie si, iata, vremea buna ne-a amintit ca e deja primavara! Am resimtit, din nou, lipsa timpului pentru cei dragi. Fara intentie, in vria nebuna a zilelor, uitam sa ne aratam afectiunea, uitam si de noi, de ce ne place si ne insenineaza zilele.

Poate de aceea, mai mult ca oricand, saptamana trecuta m-am bucurat de soare, dar mai ales de o invitatie speciala: atelierului floral Petalia m-a invitat sa descopar universul florilor, armonia perfecta dintre flori, texturi, culoare, si sa-mi creez propriul buchet.

Am ales de multe ori florile pentru un buchet si am mers relaxata la workshop-ul floral, simplificand in minte provocarea: aleg florile care-mi plac si le potrivesc cromatic. N-a fost atat de usor, dar in atelierul plin cu flori, decoratiuni, vaze si eprubete, am redescoperit arta de a darui si am inteles ca invitatia avea sa fie o adevarata provocare!

Povestea buchetului meu perfect

Carmen Baboian, creatoarea din spatele brandului Petalia, m-a invitat sa aleg florile care-mi plac. Pare usor, nu? Este, mai ales cand esti inconjurat de foarte multe flori frumoase. Iei tot ce-ti place. Si am luat!

Am ales lalele in culori nemaivazute! Trandafiri de gradina de un pastel sublim. Flori care semanau cu macii, dar erau mov – superbele anemone si ranunculus care seamana cu mici bujori, care mi-au atras atentia din primul moment.

Carmen m-a intrebat apoi daca vreau sa armonizez buchetul si cu ceva verde. M-am uitat de multe ori in jur. Nu stiam care era cea mai potrivita. Simteam deja in acel moment cat de greu este sa faci un buchet perfect. Dintre eucalipt si skimmia, am ales skimmia si m-am gandit ca am terminat, dar nu. Abia atunci a inceput lucrul la buchet.

Am scos frunzele de pe fiecare tulpina si am inceput aranjarea buchetului. Tulpinile trebuie puse vertical, pentru a se aseza frumos cand buchetul ajunge in vasul cu apa. Lalele trebuie grupate, pentru ca ele continua sa creasca.

Ascultam informatiile si mi se parea imposibil sa asez florile, sa le tin si sa invart buchetul in mana, adaugand, pe rand, una cate una, celelalte flori, fiecare in locul potrivit pentru ea. Cand in sfarsit am terminat, a venit un nou moment sa aleg, de data aceasta hartia in care sa imbrac buchetul. Si apoi panglica!

Doua ore au trecut ca prin minune! Am simtit pe rand incantare si relaxare, nelinistea ca nu aleg corect si dorinta teribila de a invata. Am urmarit fascinata cum mainile magice ale energiei creatoare dadeau viata buchetului si m-a incantat peste asteptari sa vad cum fiecare detaliu si accent de culoare schimba buchetul.

Florile au, intr-adevar, puterea de a dezvalui personalitatea oamenilor. Acesta este si motivul pentru care, la Petalia, cand cineva comanda un buchet trebuie sa completeze un chestionar cu intrebari referitoare la persoana pentru care este cumparat.
Imi place mult ideea! Este un mod frumos si simplu de a-l determina pe cel care cumpara aranjamente florale sa aleaga florile in functie de personalitatea persoanei care le primeste. Asa se realizeaza melanjul perfect dintre elementele frumosului!

Am invatat neasteptat de multe in scurta mea vizita. Stiu acum ca florile sunt cea mai buna forma de comunicare in lupta noastra cu timpul. Ca transmit apreciere, recunostinta, rafinament, armonie. Aceasta este esenta Petalia. Un mod neasteptat de frumos in care evadezi din cotidian si te incarci cu o puternica stare de bine, alegand flori pentru cineva drag. Un loc care traiesti emotia intalnirii cu florile, o emotie pe care o recomand cu tot sufletul!

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email