marta usurelu

Introducere in arta contemporana

photo (38)

Nu trece anul fara sa mai venim cu o surpriza. Asa ne-am obisnuit si in acest sens vin si anunt astazi ultimul proiect semnat de echipa Biz! NeoArt este un supliment special dedicat iubitorilor de arta. Impreuna cu echipa Galeriei Galateca am gandit si astazi a iesit de la tipar un supliment dedicat artistilor si artei contemporane, un mic ghid de introducere in fabuloasa lume pe care o reprezinta arta contemporana.

Va invit cu bucurie sa rasfoiti NeoArt. Am adunat si va prezentam pe langa liste cu cei mai importanti artisti romani contemporani, cei mai mari artisti straini contemporani cat si topul celor mai vandute lucrari. Am intervievat o serie de oameni de afaceri si iubitori de arta despre ce inseamna investitia in arta, dar mai ales am facut o serie impresionanta de interviuri cu cativa dintre cei mai mari artisti ai momentului si nu am neglijat nici sa mentionam in aceasta carte si care sunt spatiile dedicate artei contemporane din Romania.

Gandit pentru a aduce arta contemporana mai aproape de oameni si pentru a face cunoscuti artistii romani publicului larg, NeoArt este prima editie a unei colectii pe care o vom dedica artei contemporante. Realizat in parteneriat cu UniCredit Tiriac Bank, ghidul este distribuit impreuna cu revista abonatilor Biz.

Reactiile venite de la oamenii care au aflat despre proiect sunt peste asteptari. Ne bucura caldura, interesul si uimirea in fata vestii ca lansam acest supliment. In speranta ca vom reusi sa va aducem mai aproape de galerii si artisti, va invit sa-l cititi si sa ne oferiti feedback.

Cum s-a nascut NeoArt

La inceputul acestui an am organizat o petrecere pentru prietenii si colaboratorii Biz la Galateca. Asa am ajuns sa cunosc echipa galeriei si am avut sansa sa intru la propriu in fascinanta lume a artei. Nu eram un cunoscator, dar, asemeni unui copil, in fata lucrarilor si in special a artistilor pe care i-am intalnit, am inceput sa vad lumea cu alti ochi!

M-au fascinat si lasat fara cuvinte lucrarile artistului Vlad Tenu si am devenit fanul omului Vlad Tenu dupa ce l-am cunoscut si am aflat povestea lucrarilor si activitatii sale in Londra. Am cumparat si admirat tricourile, canile si esarfele semnate Ronativ si am vrut cu indarjire sa-l intalnesc pe Catalin Nastasoiu in momentul in care a venit in tara. M-a cucerit prin modul in care vede lumea si stie sa puna Romania pe harta, dar mai ales prin felul sau de a fi.

Asa cum vorbesc deseori cu prietenii, arta are ceva magic si reuseste sa transforme totul in jur. Redefineste valoarea si, dupa momentul meu de contact cu lumea artei contemporane, pot sa spun cu recunostinta ca anul acesta am inceput sa vad totul altfel.

Ma bucur ca in luna februarie a acestui an, partenerul meu de la Biz, Dragos Balan, m-a invitat sa vad galeria Galateca. Acelasi gest il fac si eu acum. Va invit pe voi, cei care cititi aceste randuri, daca nu ati intrat in aceasta lume pana acum, sa indrazniti! O sa va umple viata! Iar daca sunteti deja cunoscatori, stiti ca fiecare artist inseamna o noua descoperire si ca fiecare
lucrare are o poveste care trebuie aflata!
Va invit sa descoperim arta contemporana si s-o privim ca pe o investitie. Nu doar financiara, ci mai ales in noi!

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email