marta usurelu

Invata sa-ti fie bine cu tine

FullSizeRender

E noapte, dar cand fulgera e lumina ca ziua iar traznetele sunt infricosator de puternice. Sunt in vacanta in Republica Dominicana si admir de pe terasa camerei cum ploua torential.

Miroase atat de bine iar cerul este uimitor de instelat. Este frumos si in acelasi timp inficosator. Fulgera prea mult si tunetele sunt mai puternice decat am vazut vreodata. Este insa imposibil sa nu admiri acest moment, asa ca stau cu prietena mea, Alexandra, pe tarasa, si vorbim despre tot si toate. Cu bune si rele, despre asteptari implinite si neimplinite. Radem si facem haz de necaz si ne bucuram ca niste copii de ploaie si aceasta seara.
Am invatat ceva cu anii! Ca nu se intampla totul cum planuiesti. Cum vrei si te lupti. Si cel mai mare castig si semn de maturitate este sa nu uiti sa te bucuri de momentele frumoase.
Este important sa intelegi ca n-ai decat o viata. Si ca doar de tine depinde sa inveti, in fiecare zi, s-o faci mai buna. E greu, dar frumos momentul in care ajungi sa intelegi aceasta realitate.
Cu familie sau singuri, cu bune si cu rele, intotdeauna este vorba despre noi si ce asteptari avem. Daca distanta dintre ele si realitate e prea mare, riscam sa ne pierdem. Sa nu mai stim cine suntem si ce putem face. Si cunoastem urata fata a depresiei…
Daca stii insa cine esti, daca intelegi ce vrei si ce ti se potriveste, daca ai avut si inca ai principii, e mai usor sa inveti sa-ti fie bine cu tine. Pentru ca intelegi ca nimic nu conteaza mai mult. Ca totul are un sens. Si ca, desi sa-ti fie bine cu tine nu e usor, este insa obligatoriu atunci cand vrei sa tragi linie si sa vezi unde esti.
Invata sa inveti din greutati. Ia orice incercare ca pe inca un pas care merita facut. Si nu uita sa vrei mai mult si sa te dezvolti. Sa poti sa zambesti tu cu tine! Intelege, schimbarea este o certitudine. Si ca, inevitabil, orice evolutie implica o revolutie. Iar cand vei simti ca iti este bine cu tine, vei sti ca acela este cel mai bun moment pe care-l poti trai!

 

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email