marta usurelu

Oamenii din jurul tau

dreamstime_s_40252329

Vad la majoritatea intalnirilor de afaceri sau cu prietenii, ca am alte asteptari. Pun diferit problema, fie ca este o simpla discutie sau o intalnire de afaceri. Astept si cer mereu sa iasa lucrurile intr-un fel.

“Esti prea directa. Nu ti se pare ca ceri prea mult? Lucrurile nu sunt in alb si negru. E si mult gri in joc”, imi spun cei apropiati. Stiu! Sunt multe nuante de gri, iar in viata intalnesti de multe ori oameni rau intentionati, de multe ori gratuit. Care fac gesturi fara sa gandeasca prea mult. Sau deloc. Doar ca eu mi-am propus sa nu mai interactionez cu astfel de oameni.

N-am fost mereu asa. Am devenit dupa ani buni in care “am mers cu valul” si am incercat sa fiu un om cu care se lucreaza usor. Am inteles insa ca este la fel de important ca si cel cu care lucrezi sa fie la fel. Si am ajuns la stadiul in care nu mai pornesc la drum daca nu setez clar directia, pentru a-mi alege colaboratorii.

Pare ciudat pentru multi si complicat pentru altii. Este insa un mod prin care poti lucra asezat si poti inregistra rezultate. Iar pentru mine a fost o decizie mai mult decat buna. Una pe care am luat-o tarziu, daca stau si ma uit in urma, dar care mi-a adus multe satisfactii.

Timpul si experienta iti arata ca nu poti sa fii prieten cu toata lumea. Si ca nu mai vrei sa colaborezi cu oricine, indiferent cat este de important sau cat esti de disperat. Mai bine construiesti si lucrezi cu oameni ca tine: care au 7 ani de acasa si se tin de cuvant, decat cu cei care spun una si fac alta. Mai bine lucrez alaturi de cei langa care stiu ca voi reusi sa ma dezvolt si sa inchei inca un proiect furmos, de care ma voi putea bucura, decat sa pierd ore si zile incercand sa le explic ca nu este bine sau corect ce facem, si ca indiferent cat efort vom depune nu vom avea niciodata rezultate bune.

Cred ca nu suntem toti o apa si-un pamant si ca trebuie sa ma incapatanez sa-i gasec pe cei care cred la fel. Ca nu toti oamenii mint si fura, ca nu toti se asteapta sa munceasca altii pentru ei. Iar cea mai mare satisfactie este sa vezi, la un moment dat, cand ai mai mare nevoie sau cand ai o clipa de liniste, ca oamenii de care te-ai inconjurat sunt frumosi, te poti baza pe ei si ca poti vorbi si zambi relaxat alaturi de ei, indiferent de subiect.

Foto © Mrdoomits | Dreamstime.com

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email