marta usurelu

Invata sa vezi lucrurile in ansamblu

dreamstime_s_18430622

Intalnesc doua categorii de oameni in activitatea mea: cei care n-au niciun interes pentru jobul lor si care te conving in primul minut ca nu vor face niciodata nimic si cei care sunt pasionati dar se impotmolesc de cele mai multe ori in detalii si nu reusesc, cum bine se spune in popor, sa vada padurea de copaci.

Nu suntem obisnuiti sa vedem lucrurile in ansamblu si sa gandim in perspectiva. Nu se invata la scoala asa ceva si putini manageri ajung la concluzia sanatoasa: pentru orice problema exista o solutie.

Nu deprinzi usor acest mod de gandire, dar el se invata si te ajuta sa treci peste impasul aparut si sa duci mai departe proiectul, brandul sau compania ta. Si desi aceasta filosofie de a face lucrurile nu este imbratisata de toata lumea si este vazuta de multe ori ca o problema greu de rezolvat, in practica s-a demonstrat ca este vitala cand vrei sa-ti atingi obiectivele.

“Incearca sa privesti situatia din elicopter. Ai sa vezi ca gasesti solutia de care ai nevoie!” mi-a spus un prieten, cu multi ani in urma. M-a mirat expresia lui si desi n-am putut sa gandesc asa peste noapte, am vazut ca functioneaza si stiu acum ca este un mare atu strategic.

Cand ai ceva de facut si nu-ti dai seama cum, cand ai incercat deja si n-a iesit, respira adanc. Fa un pas inapoi si gandeste-te la problema privind situatia in ansamblu. Vei gasi solutia mai rapid decat crezi si vei ajunge mai usor la rezultatul dorit.

Foto © Funniefarm5 | Dreamstime.com

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email