marta usurelu

Momentul ideal pentru startul perfect

dreamstime_s_38763522

Mereu asteptam – sa vina cineva sa ne invete, sa ne arate sau sa ne spuna ce avem de facut. Credem ca altii stiu. Ii recunoastem si le oferim toata aprecierea pentru ca ne este greu sa actionam din proprie initiativa. Chiar daca ne dam seama ca avem o idee buna, nu suntem obisnuiti sa credem ca sta in puterea noastra sa facem ceea ce asteptam de la altii. Nu avem incredere ca putem fi la fel de buni.

Ma intreb deseori de ce suferim de aceasta neincredere si de teama de start. Am vrea, stim cum putem obtine, dar nu actionam. Nu schimbam nimic si ramanem sa ne plangem ca noi nu putem face.

La polul opus, am vazut ca, atunci cand nu mai poti, cand iti ajunge cutitul la os, pui mana si faci. Este o razvratire? Doar un glont tras in aer? Gestul poate fi vazut si asa. Sau poate fi de fapt momentul in care intelegi ca vrei mai mult si trebuie sa faci mai mult.

Cand iti place ce faci si esti pasionat, nu mai renunti. Iar cand treci prima bariera, intelegi ca, de fapt, nimic nu-ti sta in drum! Doar lipsa de exercitiu si teama sunt cele care te opresc. Si iti dai seama, cand pornesti pe drumul acesta, ca intotdeauna gasesti o cale sa faci ce-ti propui.

Incepi prin a face ceva, altceva decat ceilalti, si reusesti in cele din urma sa realizezi ce-ti propui. Si asa, in felul tau, doar pentru ca te incapatanezi sa izbandesti, schimbi lucrurile.

Toti oamenii de succes pe care-i stiu au avut aceasta initiativa. Au pornit la drum. Au trecut, toti, prin momente grele si clipe de cumpana, dar au aratat ca se poate. Ca nu este imposibil de realizat ce si-au propus.

Fiecare in parte are o poveste uimitoare, care incanta. Si ei au luptat cu neincrederea si delasarea, cu neputinta sau lipsa resurselor. Iar toate momente grele care le-au aparut in drum n-au facut decat sa-i intareasca. Ei sunt adevaratele exemple! Pe ei ii apreciem, nu vedetele de carton si oamenii care n-au nimic valoros de spus daca-i scuturi putin.

Asa ca nu mai astepta marea clipa a inspiratiei. Nu mai cauta momentul si startul ideal. Nu exista decat in povesti. Cand vrei sa faci ceva, tu esti cel care ataca toate necunoscutele. Tu vei impinge barierele.

Iar daca vrei certitudini, cea mai mare certitudine este ca niciodata nu e usor. Si ca nimeni nu-ti poate garanta succesul. Dar la fel de sigur este ca indrazneala de a-ti urma visul este rasplatita si, odata pornit pe acest drum, vei descoperi un alt adevar despre tine.

Foto © Daniil Peshkov | Dreamstime.com

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email