marta usurelu

Nu e usor sa faci bine

dreamstime_s_18033652

Pare absurd, dar e greu sa faci bine si te uimeste aceasta asociere cand vorbesti despre generozitate. Este nevoie de un anumit fel de a fi pentru a–i auzi si intelege pe cei aflati in dificultate. E nevoie de putere si de multa incredere ca ceea ce faci e bine, dar mai ales trebuie sa intelegi ca, de multe ori, cei pe care-i ajuti nici macar nu-ti vor multumi.

Unii oameni considera ca li se cuvine ajutorul. Ca statul, primaria sau rudele… cineva trebuie sa-i ajute. Si nu oricum, ci exact cu ce au ei nevoie in acel moment. Sa ajuti de fapt pe cineva inseamna mult mai mult. Inseamna, asa cum ne spunea bunicul, sa-i dai o undita si sa-l inveti sa pescuiasca in loc sa-i dai un peste.

Nu intelegeam, cand eram copil, ce legatura avea undita cu ajutorul si bunatatea. Inteleg insa acum acest proverb si cat este de el de adevarat. Si, desi fiecare om vede diferit ideea de ajutor si o intelege cum ii este mai bine, trebuie sa intelegem ca atunci cand avem nevoie, orice mana de ajutor este un sprijin! Trebuie sa invatam sa ne ajutam si singuri si sa incepem sa-i apreciem pe cei care sunt dispusi sa ajute, fie ei prieteni sau companii.

17 ani de fapte bune
De ani buni, o serie de companii sprijina sustinut comunitatea in care isi desfasoara activitatea si impartasesc angajatilor ideea de sustenabilitate. Este important sa vedem aceste companii la adevarata lor valoare si prin prisma lucrurilor pe care le fac pentru comunitate, companiile fiind capabile sa creasca proiecte in comunitatile unde nu sunt resurse sau multe sanse.

FullSizeRender (13)

Fundatia Vodafone este una dintre aceste companii si, la Gala pe care a organizat-o pentru a aniversa cei 17 ani de activitate, a adus in prim plan proiectele derulate in ultimul an si oamenii din spatele lor. Echipa fundatiei a prezentat rezultatele colaborarii cu o serie de ONG-uri si a oferit premii distincte pentru 8 organizatii partenere sau persoane cu care a implementat proiecte importante in anul precedent.

De la infiintare, in 1998, si pana astazi, fundatia a finantat 848 de programe in beneficiul copiilor, batranilor, persoanelor defavorizate, persoanelor cu dizabilitati si al victimelor calamitatilor naturale din toata tara. In ultimii 17 ani, Fundatia Vodafone Romania a investit peste 20 de milioane de Euro in proiecte desfasurate cu peste 600 de organizaţii non-guvernamentale, pentru peste 650.000 de beneficiari.

Pe langa numeroasele proiectele initiate de ONG-uri pe care le sprijina, fundatia a initiat si cateva proiecte proprii cum sunt Voluntar de Profesie sau Mobile For Good, un proiect de amploare la nivel mondial implementat cu succes si la noi.

Mobile for Good
Sub umbrela programului Mobile for Good, Fundatia Vodafone finanteaza, in toate cele 28 de tari in care este prezenta, proiecte care folosesc tehnologia mobila pentru rezolvarea problemelor sociale presante si pentru a creste calitatea vietii oamenilor.

Programul Mobile for Good a debutat cu proiecte care au venit in sprijinul a trei categorii de beneficiari: persoane care au diabet de tip I sau II, batrani care au nevoie de ingrijire medicala la domiciliu si tineri cu dizabilitati intelectuale care participa la competitii sportive. Programul Mobile for Good beneficiază de acces la reteaua si serviciile Vodafone.

Anul acesta, fundatia a continuat cele 11 proiecte aflate deja in curs de desfasurare ca parte a programului “Mobile for Good” dar a adaugat si proiecte noi, ajungand in present la un numar total de 19 proiecte. Bugetul alocat pentru Mobile for Good este de 804.500 euro.

Proiectele lansate in acest an includ:
• Tehnologia ca instrument de fundraising
• Tehnologie pentru persoane cu deficiente de auz si de vedere
• Telemedicina copilului insulinodependent
• Helpline pentru persoanele varstnice
• Tehnologie pentru pacientii cardio din mediul rural
• Tehnologie pentru copiii cu epilepsie, autism, sau boli grave
• Tehnologie pentru operatiile de transplant
• Tehnologie pentru managementul plagilor

Blogul MartaUsurelu.ro sustine campania de comunicare a Fundatiei Vodafone Romania

Foto © Kk8737 | Dreamstime.com

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email