marta usurelu

Cat valoreaza echipa ta?

dreamstime_s_29204793

Foto © Andres Rodriguez | Dreamstime.com

Iar va plimbati? Am vazut pe Facebook!” mi-a spus ieri, la telefon, o colaboratoare de la o agentie de PR in urma teambuilding-ului pe care l-am organizat la Sinaia. “Nu stiti ca viata este grea? Ca oamenii se supara cand ii vad pe altii ca petrec, in loc sa munceasca ?” mi-a spus, subliniind ca este o gluma.

Am inteles substratul si am zambit. Aud deseori astfel de comentarii, asa cum aud multi oameni spunand ca vor sa vina sa lucreze la noi. N-am putut sa nu ma gandesc la mentalitatea din piata si la atentia pe care managerul o acorda echipei.

Cat conteaza pentru un manager echipa? Atat cat o lasa sa conteze si ii da “dreptul” sa conteze. Atat cat ii permite, si in sensul bun, dar si in cel rau! Dar adevarul este ca echipa creste si se dezvolta in functie de manager.

De 7 ani, de cand am preluat revista ca actionar, n-am uitat niciodata cat de mult conteaza echipa. Cat de important este sa ai alaturi oameni inteligenti si dedicati. Care inteleg ce au de facut si te ajuta sa mergi inainte chiar si atunci cand tu ai obosit sau nu esti langa ei.

Se spune ca valoarea echipei este data de seful ei, de cel care ii alege membrii, ii motiveaza si le arata directia. Cred ca in egala masura valoarea este data de oamenii din echipa!

Niciodata un om nu poate face cat o echipa. Si n-o sa stii niciodata cat de mult poate face o echipa pentru tine daca n-o lasi sa se dezvolte, sa gandeasca si sa aiba personalitatea ei.

Nu mi se pare asadar ca fac multe pentru echipa mea. Din contra, cred ca ar trebui sa fac mai mult. Si tuturor celor care ma felicita pentru realizarile Biz le spun ca sunt rezultatul muncii echipei mele.

1378343_10202281133579305_221220811_n

Loredana, Giuseppina, Simona, Gabriel, Ovidiu, Luminita, Oana, Marian, Lelia, Ovidiu V, Aurel, Vali, Dan Mitroi, Antonela Ivascu, Alex, Gabriela, Dragos Balan, Dragos Versin si Sorin sunt echipa mea. Iar eu fac parte din echipa lor! Stiu ca Biz n-ar fi putut ajunge unde este fara ei. Asa cum stiu la fel de bine ca o gandesc si ei toti, dar si Alex, Corina, Dragos si Oana, care au pus caramizi importante la constructia brandului inainte sa-si dezvolte cariera in alte companii.

Am fost si ramanem mereu uniti, ca o familie si am invatat ca, daca tot ne petrecem cea mai mare parte din viata impreuna, la birou, putem sa lucram, dar sa ne si relaxam si distram impreuna. Si stim ca numai o echipa astfel sudata poate reusi ceea ce pentru altii pare imposibil.

10407465_10204974405069409_1240482593316347360_n

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email