marta usurelu

Nu renunta la primul esec

dreamstime_s_57745670

Ploua. Fara sa vrei gandurile fug cand privesti pe fereastra. La ce ai de facut, la ce ai face, la ce-ai fi facut daca… Nu stii cum ar fi fost altfel viata ta. Nici nu mai incerci sa te gandesti. Dar ploaia te surpinde si te determina sa te intrebi daca esti fericit. Esti multumit cu ce ai? Mai stii care este diferenta dintre cele doua sau, undeva pe drum, ai uitat?

Cu sau fara intentie, multi oameni renunta la a-si cauta drumul. Uita cine sunt si ce vor. Sunt triste si apasatoare momentele in care recunosc si spun dezarmati ca nu mai vor nimic. Undeva, pe acelasi drum, au uitat sa faca ce le place. Au uitat de vise si s-au multumit cu ce au gasit.

Au renuntat la provocari. La acea sclipire care, la auzul unei idei, te impinge pur si simplu sa actionezi, fara sa-ti lase timp sa te razgandesti. Sa arati ce poti. Sa arati ca esti mai bun!

Norocul nostru este ca fiecare dintre noi are potential. Potentialul sa facem macar ce ne place. Trebuie doar sa ne dam seama ce. Si sa nu renuntam la primul esec. Pentru ca, asa cum bine stim, de multe ori avem nevoie doar de putina incurajare, nu mai mult.

Nu e ceva idealist. Este doar o realitate, la fel ca picaturile de ploaie. Totul poate fi mai bine daca nu mai uitam sa facem si ce ne place. Daca nu uitam sa visam si sa ne jucam cu ideile, dar mai ales daca nu renuntam atunci cand altii o fac.

Drumul si incercarile prin care trecem pentru a ne indeplini visul ne ajuta sa ne descoperim. Intelegi tarziu aceasta realitate, dar mai bine mai tarziu decat niciodata. Iar daca pe acest drum putem sa-i incurajam si pe cei din jur sa nu renunte, cu siguranta nu traim degeaba! O vorba buna, spusa la momentul potrivit, este de fapt tot ajutorul de care avem nevoie cu totii pentru a nu renunta.

Foto© Dwnld777 | Dreamstime.com

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email