marta usurelu

Nu uita sa lasi loc de buna ziua

I-am apreciat si admirat intotdeauna pe cei care, indiferent de importanta si pozitia pe care o au, nu uita sa fie oameni si reusesc sa-si cultive si sa-si mentina relatiile . E greu, in special in cazul celor care au un job important in companiile mari, cand totul se intampla ca intr-un circuit de Formula 1 si trebuia sa fie gata ieri.

Rar se intampla ca oamenii din middle si top management sa mai raspunda tuturor telefoanelor, emailurilor si persoanelor care le contacteaza. Cand ai multe de de rezolvat, cand trebuie sa pui impreuna toate departamentele si orgoliile la masa si in final, indiferent cat de multa presiune presupune jobul tau, esti evaluat doar dupa rezultat, uiti de cei din jur. Asa ajungi sa nu mai raspunzi nesfarsitelor solicitari pe care le primesti. Vrei doar sa rezolvi dintr-o suflare cat mai mult si, cu sau fara intentie, ajungi sa uiti de importanta relatiilor personale. Dar uiti si ca maine, din diverse motive, poti ajunge in situatia in care ai nevoie de recomandarea sau sprijinul unor persoane!

Am vazut deseori in jur oameni care si-au facut treaba fara cusur, profesionisti care au ridicat companii ca si cand ar fi fost ale lor, dar au uitat sa-si pastreze relatiile personale sau sa si le construiasca cu grija. S-au trezit apoi din nou la rascruce, uimiti ca nu mai sunt tratati in modul in care erau obisnuiti. Au constatat ca nu stiu ce sa faca, in ce directie sa mearga, dar mai ales ca nu au conexiuni in afara celor corelate jobului anterior.

Nu exista, din pacate, o reteta pentru a le face pe toate. Doar un proverb care se dovedeste la fel de real in orice vremuri, “Lasa loc de buna ziua”!

Desi nu pare, traim intr-o comunitate mica. Vrem sau nu, prin felul de a fi ne construim o imagine, un brand personal, care cantareste mult langa CV. Indiferent cat de bun profesionist esti asadar, nu uita de “Buna ziua” si investeste timp in construirea conexiunilor! Este esential sa pastram relatiile cu oamenii. Fiindca intotdeauna vine o zi in care avem nevoie sa ne raspunda cineva la “Buna ziua”.

Foto © Polina Ryazantseva | Dreamstime.com

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email