marta usurelu

Oamenii pentru care “Nu” este doar un raspuns

ADN-Antreprenor

Li se spune “nebunii frumosi”, pentru ca nu se sperie de imposibil. Isi urmeaza visul si stiu sa construiasca cu pasiune acolo unde cei mai multi renunta sau asteapta sa faca altcineva schimbarea.

Nu sunt extraterestri. Nici pe cale de disparitie. Sunt acel gen de oameni carora le sclipesc ochii de inteligenta. Care stiu ca vor reusi, indiferent cat este de greu. Sunt oamenii pentru care “Nu” este doar un raspuns, nu un final de drum!

Pare o descriere de super eroi, dar nu este asa. Ei sunt antreprenorii, oamenii care pornesc la drum pe cont propriu cand vad ca nu s-a implementat ideea lor. Sunt cei care s-au ambitionatere sa-si transforme visul in realitate, care au reusit acolo unde marile companii n-au facut-o si demonstreaza puterea pasiunii, zi de zi, in ceea ce fac.

Antreprenoriatul nu este pentru oricine
Cei care cunosc antreprenoriatul stiu ca sansele de supravietuie ale acestor business-uri sunt mici. De regula, doar 10% dintre cei care pornesc la drum reusesc. Cu toate acestea, raportul Global Entrepreneurship Monitor (GEM) arata ca, din 2015, antreprenoriatul incepe sa fie perceput ca avand un statut social ridicat. Doua treimi dintre adulti considera, la nivel mondial, ca este o alegere buna pentru o cariera de viitor, iar Romania se situeaza pe locul 4 la nivel mondial in ceea ce priveste planurile antreprenorilor de a recruta in urmatorii 5 ani, peste media europeana a intentiilor de a demara o afacere.

Sunt semne bune. Semne care incanta orice analist economic. Antreprenorii demonstreaza inca o data ca sunt sansa Romaniei de a creste sustenabil. Ei sunt cei care, de ani buni, tin economia acestei tari pe umerii lor si arata cat de tenace si de increzatori sunt in ideile si in munca lor.

Daca vrei sa vezi cum gandesc, cum se lupta pentru fiecare idee, daca vrei sa-i vezi cum traiesc cu intensitate fiecare zi, vino sa-i intalnesti la conferinta ADN Antreprenor. Nu au speechuri motivationale. Nu vorbesc din carti si nici nu-ti prezinta lumea in roz. Din contra, spun cat este de greu, cat muncesc si cum se lupta pentru orice idee, pentru orice client si fiecare contract. Dar ai sa vezi pe fata lor bucuria reusitei. Si ai sa intelegi mai usor ca valoarea nu se construieste fara truda.

Antreprenorii precum Radu Timis, Cristian Constantinescu, Felix Tataru sau Mihai Panfil sunt oamenii care stiu sa treaca obstacole si sa se bucure de fiecare reusita, cat de mica.

Par ca nu-i sperie nimic, dar nu este asa. Au invatat sa aiba incredere. Au invatat sa nu se sperie usor si ca imposibilul este posibil daca incerci si nu renunti la primul obstacol, dar, mai ales, cand crezi cu tarie in ideea ta.

1 comentariu

  1. […] ştie, poate nu degeaba m-am lovit, tot în seara asta, de textul Martei Uşurelu despre „nebunii frumoşi”, <<Oamenii pentru care „Nu” este doar un […]

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email