Cand am primit invitatia sa particip la aniversarea a 10 ani a restaurantului japonez Benihana am confirmat pe loc. Este cel mai bun restaurant japonez de la noi, cu un sushi remarcabil si chef-i asiatici la mesele teppan. Cum am mai scris, este restaurantul preferat, pe care-l recomand pentru o seara speciala, cu servicii la inaltime, unde m-am simtit excelent de de fiecare data.
Cum ma asteptam, a fost multa lume, multi cunoscuti, in special echipa de la Howard Johnson Grand Plaza Hotel, pe care am ajuns in ultimii doi ani s-o cunosc aproape in intregime. Muzica si costumele japoneze, la fel ca berea sau vinul delicios de prune, sake-ul si delicioasele preparate nipone au fost parte integranta a serii.
Mi-a placut spectacolul inedit al chef-ilor la mesele teppan si am ramas uimita de prestatia uimitoare a chef-elor Benihana din Osaka, doua doamne care, pe langa o serie de jonglerii cu ustensile japoneze, au uimit printr-un street dance care ne-a lasat fara cuvinte!
Aniversare frumoasa, oameni dragi, atmosfera ca-n Shogun☺, toate ingredinetele necesare unei petreceri. Dar si o surpriza. Pentru mine. In momentul in care se ofereau premiile Benihana pentru primul client, cel mai bun chef si alte distinctii, mi-am auzit numele stigat de pe scena.
Ce sa spun? E foarte tare si neasteptat, cand vorbesti cu cei din jur, la un moment dat, sa te auzi strigat pe scena! Nu intelegeam ce se intampla. Am aflat ca am primit o diploma de “Cherished Friend” al Benihana!
M-am simtit bine! O senzatie minunata si o surprinza neasteptata. M-a readus cu picioarele pe pamant George Butunoiu, care a fost premiat de echipa Benihana pentru Restograf, si care a avut un speech autentic, de apreciat: “Daca intru a doua oara intr-un restaurant, inseamna ca e mancarea buna. Si sunt sigur ca oamenii nu-mi scuipa in mancare pentru ca am scris rau despre ei! Benihana este locul in care revin mereu cu placere!”
Si mi-a mai placut gestul frumos al celor 3 chef-i de la MasterChef, invitati de Sonia Nastase, care au urcat pe scena si l-au felicitat pe Henrik Sebok, Executive Chef-ul Howard Johnson Grand Plaza, pentru experienta fine dining pe care stie sa o ofere restaurantelor HOJO si a carui zi de nastere a fost tot ieri, odata cu aniversarea celor 10 ani ai Benigana Romania si 50 de ani ai Benihana Tokyo. Otanjoubi omedetou, Henrik si Benihana! La multi ani, Henrik si Benihana!