marta usurelu

Gabriela Lungu: Oamenii sunt curiosi sa imi afle povestea

Foto Bogdan Herea

Foto Bogdan Herea

In timp ce era pe scena Dubai Lynx, i-am scris Gabrielei Lungu. Am felicitat-o pentru perfomanta si am rugat-o sa raspunda la cateva intrebari despre ce insemana sa fii presedintele juriului la Dubai Lynx si despre cum s-a simtit! In aceasta dimineata am primit cu mare bucurie raspunsurile sale! Multumesc, Gabi!

Cum e sa fii presedintele juriului la Dubai Lynx?
Este prima data cand sunt Presedinte de juriu international. Este foarte diferit fata de a fi jurat – dai tonul jurizarii, decizi ce anume va cauta juriul in campanii, moderezi discutiile, ghidezi constant procesul. A fost o experienta fascinanta, pentru ca toti juratii sunt profesionisti de top, cu experienta si opinii puternice. Rolul meu a fost de multe ori sa ma asigur ca exista flexibilitatea de a-i asculta pe ceilalti si ca, oricat de mare ar fi dezbaterea, in final ajungem pe aceeasi lungime de unda. Feedback-ul tuturor a fost ca am prezidat elegant dar ferm, asa ca sunt multumita.

Cum ajungi presedintele juriului unui asemenea festival?
Cu multa munca si rezultate vizibile, cu numeroase premii de creativitate castigate, cu renume international, cu prestatii bune ca simplu jurat la competitii trecute, cu recomandari de la cei care te cunosc si cu un dram de noroc.

Cum te-ai simtit pe scena?
Scena de la Dubai Lynx poate fi intimidanta – ma priveau 1600 de oameni, dar m-am simtit foarte bine in final. Am fost foarte fericita cu ceea ce am premiat si deci am putut avea un discurs autentic, din inima.

Care este diferenta dintre proiectele pe care le-ati jurizat, comparativ cu proiectele din Romania?
Lucrarile de la Lynx in general mai slabe decat cele din Romania. Sa nu uitam ca noi suntem printre cele mai creative piete din lume. Dar sunt campanii frumoase, pline de culoare locala, care reprezinta bine cultura regiunii.

gl

Care este tendinta in creativitate acum?
Nu cred ca exista vreo tendinta neaparat. Desigur, tehnologia este foarte prezenta si campaniile bune de PR depasesc zona traditionala, dar astea sunt deja mainstream, nu tendinte.

Ce spun oamenii de la festival cand le spui ca esti romanca?
Toti se mira ca sunt romanca. Dupa nume si stil, ma cred din Italia sau Spania. Apoi, in general oamenii sunt curiosi sa imi afle povestea si cand o afla devin admirativi. Atat fata de mine personal, cat si fata de Romania si PR-ul romanesc.

Conteaza ca vii din Londra? Era la fel daca nu lucrai in afara Romaniei?
Nu cred ca as fi ajuns Presedinte de juriu prea curand daca lucram inca in tara. Londra inseamna recunoastere internationala, si ei de oameni cu un astfel de renume au nevoie.

Cum te simti? Cum te simti acum?
Mandra si fericita. Relaxata ca s-a terminat cu bine si foarte obosita. Mi-e dor de un somn bun.

Gabriela Lungu este unul dintre cei mai renumiţi oameni de comunicare din România. Cu un an în urmă a plecat să lucreze în Londra, la Weber Shandwick, a doua cea mai mare reţea de comunicare din lume. După 6 luni a fost promovată într-o poziţie nou creată, Chief Creative Officer.

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email