marta usurelu

Otanjoubi omedetou, Benihana!

focteppan

Cand am primit invitatia sa particip la aniversarea a 10 ani a restaurantului japonez Benihana am confirmat pe loc. Este cel mai bun restaurant japonez de la noi, cu un sushi remarcabil si chef-i asiatici la mesele teppan. Cum am mai scris, este restaurantul preferat, pe care-l recomand pentru o seara speciala, cu servicii la inaltime, unde m-am simtit excelent de de fiecare data.

osakascena

Cum ma asteptam, a fost multa lume, multi cunoscuti, in special echipa de la Howard Johnson Grand Plaza Hotel, pe care am ajuns in ultimii doi ani s-o cunosc aproape in intregime. Muzica si costumele japoneze, la fel ca berea sau vinul delicios de prune, sake-ul si delicioasele preparate nipone au fost parte integranta a serii.

dans

Mi-a placut spectacolul inedit al chef-ilor la mesele teppan si am ramas uimita de prestatia uimitoare a chef-elor Benihana din Osaka, doua doamne care, pe langa o serie de jonglerii cu ustensile japoneze, au uimit printr-un street dance care ne-a lasat fara cuvinte!

sonia

Sonia Nastase

Aniversare frumoasa, oameni dragi, atmosfera ca-n Shogun☺, toate ingredinetele necesare unei petreceri. Dar si o surpriza. Pentru mine. In momentul in care se ofereau premiile Benihana pentru primul client, cel mai bun chef si alte distinctii, mi-am auzit numele stigat de pe scena.
Ce sa spun? E foarte tare si neasteptat, cand vorbesti cu cei din jur, la un moment dat, sa te auzi strigat pe scena! Nu intelegeam ce se intampla. Am aflat ca am primit o diploma de “Cherished Friend” al Benihana!

M-am simtit bine! O senzatie minunata si o surprinza neasteptata. M-a readus cu picioarele pe pamant George Butunoiu, care a fost premiat de echipa Benihana pentru Restograf, si care a avut un speech autentic, de apreciat: “Daca intru a doua oara intr-un restaurant, inseamna ca e mancarea buna. Si sunt sigur ca oamenii nu-mi scuipa in mancare pentru ca am scris rau despre ei! Benihana este locul in care revin mereu cu placere!”

sonialaura

Sonia Nastase si Laura Hamzea

Si mi-a mai placut gestul frumos al celor 3 chef-i de la MasterChef, invitati de Sonia Nastase, care au urcat pe scena si l-au felicitat pe Henrik Sebok, Executive Chef-ul Howard Johnson Grand Plaza, pentru experienta fine dining pe care stie sa o ofere restaurantelor HOJO si a carui zi de nastere a fost tot ieri, odata cu aniversarea celor 10 ani ai Benigana Romania si 50 de ani ai Benihana Tokyo. Otanjoubi omedetou, Henrik si Benihana! La multi ani, Henrik si Benihana!

12449_760549667290635_424681344_n

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email