marta usurelu

Pe gustul meu (3)

Foto © Drimtar | Dreamstime.com

Foto © Drimtar | Dreamstime.com

Am intalnit zilele trecut un cuplu pasionat de mancare buna. Care inainte sa ajunga intr-o noua destinatie cauta intre atractiile si muzeele locale si cele mai bune locuri pentru un pranz sau o cina de neuitat. Sunt de principiu ca oriunde mergi, pe langa locatiile must, macar 1-2 restaurante merita descoperite.

Si am mai gasit o asemanare: daca mergem intr-un restaurant si mancarea nu este buna, ne enervam. Suna exagerat pentru multi, stiu. Iar altii considera ca nu merita sa te enervezi pentru un astfel de motiv. Mie insa mi se pare normal ca intr-un restaurant sa am o experienta placuta. Stiu, nu in toate exista un Chef, dar cred ca daca esti un restaurant care se vrea a fi cu pretentii si ai preturi pe masura, mancarea n-ar trebui sa fie proasta!

Pana la urmatoarea destinatie, unde sper sa descoper multe locuri noi si frumoase, iata ce restarante am mai vizitat prin Bucuresti:

lakostas

La Kostas este o taverna cu peretii vopsiti cu var, decoratiuni minime si cu un miros de peste prajit care te ajuta sa-i gasesti mai usor adresa. Are specific grecesc si este al lui Bodo de la Proconsul. Desi servirea nu exceleaza, fetele fiind mereu plictisite, mancarea te determina sa revii! De la caracatita si calamarii foarte buni, la halloumi care este reusit sau maslinele pane care sunt o surpriza neasteptat de buna, La Kostas este un restaurant pe care il recomand. (Strada Traian 238)

vacamuuu

Vacamuuu, un loc in care am fost de mai multe ori si de fiecare data mi-a placut. Au servire excelenta, o echipa de baieti foarte atenti care te “ajuta” cu tot ce ai nevoie! Este un restaurant interesant unde intalnesti mereu oameni cunoscuti si unde mancarea este buna. Dupa raportul calitate pret, Vacamuuu este din punctul meu de vedere restaurantul cel mai aproape de echilibru, avand in acelasi timp si o atmosfera mai mult decat placuta. M-a incantat sa vad ca au cafea la nisip, servita mereu cu o bucata de rahat langa, imi place mult ca au si varianta de mic dejun si meniu pentru copii, si au si o selectie buna de vinuri.

hermes

Studio Hermes este un club restaurant deschis, destul de recent, in Centrul Vechi unde am fost de doua ori. Cu design frumos si meniu atractiv, locul mi-a placut la prima vizita. Muzica live si atmosfera frumos gandita, servicii OK. A doua oara insa, nu a mai fost la fel. Desi eram singuri in restaurant, serviciul a fost slab, mancarea proasta, cocktail-urile nereusite si per ansamblu toti de la masa ne-am enervat cel putin o data pentru un alt detaliu care nu se incadra in “poza”. Este asadar un loc – la noroc, unde mai bine nu mancati. Oricum, la 10 m este Calif, asa ca in caz de foame, se rezolva usor problema.

din fu2

Din Fu, un restaurant chinezesc in care nu-ti vine sa intri cand il vezi. Este langa Mall Vitan, pe Alexandru Morutzi 76 A. Am mers la recomandarea unor prieteni, impreuna cu ei. Desi nu este imbietor, Din Fu este acel loc in care, daca ai intrat, descoperi mancare buna. Pestele veverita este chiar peste asteptari, vita fasii si porcul pe ceapa sunt bune, fasolea Gan Bian – fasole verde prajita, sau porumbul prajit sunt de incercat. Toata mancarea este OK. Si, desi este genul de restaurant unde totul este prajit – ca sa stiti, e bun si merita incercat.

Murgh-Madras

Agra Palace. Am fost multa vreme in restaurantul din Pipera dar am ajuns recent si in cel de pe Mantuleasa 6. Este un restaurant autentic indian cu o mancare excelenta! Tot ce am ales a fost foarte bun! Murgh Makhani este senzational! Agra Palace este o experienta frumoasa iar personalul incantator. Mai merg! ☺

Aceste recenzii sunt “pe gustul” meu. La restaurantele amintite am mers personal, fara o invitatie sau o rezervare speciala!

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email