marta usurelu

Pe gustul meu

dreamstime_s_35487281

Nu fac parte din categoria celor care cand se duc la masa incep sa se intrebe ce-ar avea pofta. Sau spun ca nu le e foame. Din contra, ma numar printre cei care se straduiesc sa-si aleaga doar un fel de mancare. Si nici nu vreau sa-mi amintesc ce tragedii se produc atunci cand ajung intr-o cofetarie.

N-am fost nicodata in normele impuse de lumea modei. Si de cand ma stiu incerc sa mananc moderat. Am reusit sa-mi pastrez insa greutatea in ultimii 15 ani alegand mereu la masa ori dulce, ori sarat. Nu stiu daca acesta este motivul pentru care savurez mancarea. Dar fac parte dintre cei care se bucura de gusturi si arome.

Ma incant si cand vad o poza. Reusesc chiar sa-mi inchipui gustul preparatului a carui reteta ma incanta. Si ma supar cand vad un chef care nu cunoaste magia gustului sau cand ma aflu in restaurante in care mancarea si servirea lasa de dorit. In cautarea locurilor frumoase, cu mancare buna si atmosfera placuta, va impartasesc pe unde am fost, ce mi-a placut sau nu, si va astept parerile.

Trattoria Il Calcio de la Ateneu nu se ridica la nivelul altor trattorii din Bucuresti. De la personalul plictisit, care se aduna pe bisericute, avand mereu ceva important de discutat, pana la mancarea mult sub asteptari, locul frecventat din pacate de foarte multi expati este, dupa parerea mea, de evitat.

Ad Hoc este un bistro, pe Calea Victoriei 214, despre care am primit multe recomandari frumoase, dar care nu reuseste sa se ridice la nivelul conceptului. Cochet, cu un meniu variat si mancare buna, bistroul sufera din cauza personalului neprietenos. Meniul este scris pe o tabla pe care nu o vezi. Dar cel mai suparator este mirosul, pentru ca se spala cu clor pe jos. Iar usa care deserveste atat clientii, cat si bucataria nu ajuta. Stiu, la fel se intra si prin spate, cu pungile de la Metro si legumele in mana, dar sambata seara, cand merg la restaurant, nu vreau sa vad tot mersul lucrurilor.

La Rambla este insa un restaurant frumos. Este primitor, iar seviciul este foarte bun. Are un meniu spaniol interesant si muzica asortata, iar paella este la inaltime. Este potrivit intalnirilor de business, dar si pentru leasure si este o buna locatie pentru petreceri private.

Kunnai este un restaurant thailandez interesant. Are un design special si meniul este atractiv. Mancarea este foarte aproape la gust ca cea din tara mama, proprietar fiind o doamna din Thailanda, care a raspuns la telefon cand am facut rezervarea. Bucataria deschisa este un adevarat spectacol!

Pane e Vino este cel mai recent restaurant in care am fost. Mic, de cartier, este mai mult decat primitor si peste asteptari. Mi-a placut ca in meniu, pe langa mult specialitati, are urzici proaspete. Au fost delicoase! Servirea este buna si meniul ofertant. Tot ce am luat a fost bun.

Aceste recenzii sunt “pe gustul” meu. La restaurantele amintite am mers personal, fara o invitatie sau o rezervare speciala!

Foto:Cristi Lucaci | Dreamstime.com

2 comentarii

  1. Andrei says:

    M-ai făcut curios cu Trattoria Pane e Vino. O sa îl încerc.

  2. Cristi Lucaci says:

    Va recomand si Pub-ul The Harp, unde a fost facuta aceasta fotografie. Dish preparat de chef Brad Arpad.

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email