marta usurelu

Pentru ca viitorul sa fie asa cum vrei tu


Normalitatea arata astazi ca un carusel. Nu stii cand incepe saptamana si cand, intr-o clipa, e weekend iar. Nu stiu, iata, cum am ajuns in mai, si deja a trecut aproape jumatate din acest an!

Ritmul alert in care traim, muncim si calatorim, cantitatea de informatii si toata agitatia din jur ne da aceasta senzatie. Ajungem sa nu mai simtim zilele. Sa nu ne mai bucuram de ele! La fel, planificarea facuta mereu pe cat mai multe saptamani si luni in avans ne impinge sa avem si personal agenda ocupata.

Dar simtim ca detinem controlul in acest carusel? Nu prea. In ciuda planurilor, a atentiei cu care am invatat sa le facem, a tehnologiei si gadgeturilor care ne ajuta sa ne facem viata mai confortabila, vedem ca uitam complet de evenimentele mai putin placute. Cele care ne iau prin surprindere si care pun frana brusca tuturor planurilor noastre.

Ne amintim atunci cat de multe nu depind de noi. Si ca tot noi trebuie sa le rezolvam pe toate. Abia atunci, in acele momente, intelegem ca trebuie sa invatam intr-un fel miraculos sa detinem controlul asupra vietii noastre. Sau macar sa ne pregatim pentru evenimentele mai putin placute.

Este cel mai bun si intelept lucru pe care-l putem face. Sa ne oprim putin din fuga in care traim si sa ne analizam viata. Sa ne alegem si momente de tihna. Sa nu mai lasam la intamplare stilul de viata, al nostru si al familiilor noastre. De la a face miscare si a fi atenti la cum si ce mancam, la a face constant analizele de sanatate si evaluari ale situatiei financiare, viata personala merita atentie. Trebuie planificata pentru ca, indiferent cat ne este de bine acum sau cat suntem de concentrati pe altceva, problemele de sanatate sau cele financiare nu-si asteapta niciodata randul!

Astazi, mai mult ca oricand, daca vrem sa reusim sa avem o viata asa cum ne dorim, trebuie sa invatam s-o planificam. Sa cautam produsele si serviciile care pot fi adaptate stilului nostru de viata, nevoilor si asteptarilor noastre. Si, pentru ca stiu cat de mult ajuta o asigurare buna, caut si citesc constant ofertele de asigurari pentru ca vreau sa stiu ce ofera si ca toate costurile si conditiile sunt transparente.

Asa am descoperit asigurarea care se numeste “Asa cum vrei tu” si care se poate personaliza dupa nevoile familiei, fie ea cu copii sau fara. Pentru noi, cei care traim alert, care vrem mereu solutii bune si rapide, este cu atat mai potrivita, tocmai pentru ca vine cu cele mai importante de beneficii de protectie. Acestea te ajuta sa controlezi cat mai multe dintre evenimentele imprevizibile, care de cele mai multe ori nu sunt tocmai fericite (ideal ar fi sa avem cat mai multe surprize placute, dar nu se intampla mereu asa).

Daca ma intrebati la ce este buna o asigurare, raspunsul meu este simplu: pentru sentimentul de liniste care conteaza si de care avem atat de mare nevoie. Pentru ca stii ca ai un sprijin si protectie, tu si familia ta, in cazul problemelor de sanatate sau al cheltuielilor neprevazute. Ori un venit suplimentar la momentul pensionarii.

Asigurarea de la Metropolitan Life ofera o suma asigurata de până la 1 milion de lei, in cazul unui nefericit deces. Lasand asta la o parte, e o plasa de siguranta in caz de invaliditate, fracturi, arsuri, pentru care compania asigura un beneficiu de pana la 500% din suma asigurata. Spre exemplu, stim cu totii ce se intampla in cazul unei interventii chirurgicale – este greu sa faci rost de bani intr-un timp foarte scurt.

O astfel de asigurare ofera pentru interventii chirurgicale (fie ca vorbim de un accident sau de o imbolnavire) beneficii ce pot ajunge pana la 35.000 lei. Ajutorul este cu atat mai mare cu cat, in baza asigurarii primesti pana la 700 de lei zilnic pentru spitalizare, incepand chiar din prima zi. Nu mai vorbesc despre situatia in care este nevoie de un tratament in strainatate. Asigurarea poate oferi acces la tratament specializat in afara tarii, cu sume despagubite de pana la 1 milion de euro anual sau pana la 2 milioane de euro pe viata.

Pe scurt, paza buna trece primejdia rea. Stiu ca multi dintre noi nu ne gandim ca ni se poate intampla ceva rau. Eu am fost asa pana cand am fost nevoita ca caut, atat in tara cat si afara, cele mai bune solutii pentru diferitele diagnostice medicale grave pe care le-am primit. Doar cand treci prin momente grele intelegi importanta unei astfel de asigurari, dar aceasta mentalitate poate fi schimbata.

In plus, daca vrei sa economisesti pentru viitor, indiferent cat ti-ai propus (nu este nevoie sa investesti sume considerabile), poti face asta si stii ca la un moment dat, banutii stransi ii vei putea folosi pentru tine sau pentru studiile copilului. Apropos, pe masura ce Nicolas creste, ne gandim din ce in ce mai des ca, la un moment dat, este posibil sa vina cu cerinte pe care sa nu le putem sustine financiar. Pentru ca asa sunt adolescentii! Fireste, nu vom face nimic din ce nu vom putea sustine, dar daca putem sa economisim de acum cate putin, ne va fi mai simplu cand va veni momentul.

Pentru ca totul e mult mai usor cand ai o plasa de siguranta si nimic nu se compara cu sentimentul de liniste pe care-l ai, iar asta te ajuta sa construiesti mai usor viitorul si sa faci lucrurile asa cum le doresti.

Foto © Orientaly | Dreamstime.com

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email