marta usurelu

Perceptiile, realitatea si mentalitatea

Marta_2

Cand am intrat in presa si obtineam exclusivitati, unii colegi spuneau ca reusesc pentru ca sunt femeie. Era mai usor decat sa vada un merit, tinand cont ca numarul de femei si barbati era echilibrat in redactie, iar rezultatele noastre erau similare.

Cand am avansat ca pozitie, s-a spus ca e firesc, seful meu e barbat, iar eu ma imbrac sexy. In niciun caz nu as fi avut vreun merit.

In 2010, cand am preluat revista de la fostul actionariat, unii au spus ca mi-am facut un alt fel de salon de frumusete. Doar cine nu stie ce inseama sa preiei un titlu inchis, cu datorii de zeci de mii de euro si o echipa neplatita de luni intregi poate vedea acest pas ca pe o “distractie”! Dar asa sunt oamenii, unii nu gandesc, iar altii nu vor s-o faca.

Cand am inceput sa construiesc cu mult curaj si cu ambitie fiecare editie speciala a revistei si fiecare eveniment, s-a spus ca sunt doar fatada Biz si ca sigur este altcineva in spate. Iar dupa ani buni, cand s-a vazut clar ca marele investitor si strateg sunt doar eu, mi s-a spus nebuna care are curaj sa faca!

E trista fiecare dintre aceste aprecieri! Si as minti daca as spune ca, la vremea lor, nu le-am “simtit” pe toate. Anii si experientele te ajuta sa intelegi insa cat de putin conteaza toate acele vorbe. Ca fiecare proiect si noua reusita impun, in timp, si alte aprecieri, unele pozitive intr-un final. Dar realitatea ramane la fel de trista si mentalitatea isi spune in continuare cuvantul.

Daca esti femeie, inainte sa se spuna ca esti curajoasa, se spune ca esti nebuna. In loc sa se spuna ca esti un om cu viziune si o strategie coerenta, asa cum usor si rapid s-ar spune in cazul unui barbat, se spune ca esti directa, prea ambitioasa si, daca ai noroc, o femeie hotarata.

Partea buna este ca timpul si realizarile iti arata intr-un final adevarata personalitate. Una pe care nici macar cei care te invidiaza n-o mai pot terfeli. Pentru ca renumele te precede, iar piata iti acorda in final puterea numelui si a cuvantului pe care le meriti.

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email