marta usurelu

Poveste de dragoste

dreamstime_s_20840838

Poti sa fii indragostit de o idee asa cum poti sa fii indragostit de o persoana. Cu aceasta afirmatie si-a inceput la Zilele Biz prezentarea despre afacerea sa Dragos Petrescu, Trotter Prim. Mi-a placut. Mi-a placut mult! Am simtit energia din sala, emotia participantilor si emotiile mele!

Fara exceptie, toti antreprenorii stim cat de mult conteaza sa pui pasiune in ceea ce faci. Si ca, pentru noi, cei atinsi de virusul antreprenorial, calatoria, parcursul acestei experiente conteaza la fel de mult ca rezultatul pentru care ne zbatem zi de zi.

M-a incantat sa vad ca fiecare dintre vorbitori a preluat ideea si a completat o adevarata declaratie de dragoste pentru antreprenoriat. Totul porneste de la o idee, o viziune, spune Iulian Stanciu, eMag. Dar dragostea poate fi de multe ori oarba. O stim cu totii. Si, cateodata se intampla la fel si in antreprenoriat. Poti iubi o idee care nu te iubeste pe tine, crede Tiberiu Moisa, Banca Transilvania. Desi suferi, peste un timp intelegi si apreciezi ca ceea ce la un moment dat parea o ratare, nu era sa fie. Si ca ai avut de fapt noroc ca s-a terminat asa.

Iar atunci cand iubirea nu este oarba si ai gasit ideea potrivita, te poti indragosti atat de mult de o idee incat ajungi sa ii dai sms-uri noaptea! Si sa-ti iei un angajament serios. Si, tot la fel ca intr-o relatie, nu este suficient sa ai doar pasiune pentru ideea ta, fiindca la un moment dat pasiunea se termina. Dar, cand trece pasiunea, ramane dragostea pentru ideea ta, dupa cum afirma Jean Valvis, Valvis Holding.

Am fost incantata sa ascult oameni vorbind despre afacerea lor ca despre o poveste de dragoste. Se spune ca cine se aseamana se aduna. Cu acest gand am plecat ieri si astazi de la Zilele Biz. Cred ca esti in locul potrivit la momentul potrivit si atunci cand te simti bine. Cand cuvintele si opiniile celor din jur le completeaza pe ale tale. Atmosfera pozitiva te insenineaza si fruntea atat de incruntata in ultimul timp se destinde. Iti amintesti ceea ce stii prea bine. Ca, desi este greu si avem de trecut multe obstacole, se poate! Si ca foarte important este sa iubesti ceea ce faci. Daca dragoste nu e, antreprenoriat nu e.

© Štěpán Kápl | Dreamstime.com

1 comentariu

  1. Daniela says:

    Buna dimineata!

    Excelent articolul! Mi-a placut mult! Este unul dintre cele mai frumoase articole pe care le-am citit in ultima perioada. Foarte inspirata paralela intre antreprenoriat si dragoste. Sau, intre dragoste si antreprenoriat. 🙂

    Felicitari!

    O zi excelenta!

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email