marta usurelu

Pregatiri pentru start

dreamstime_s_6515830

E vara, chiar daca e pe final. Nimeni de prin birouri n-are tragere de inima sa lucreze. Zile intregi nu primesti decat raspunsuri de “out of the office” sau unele plictisite, semn ca suntem tot cu mintea in vacanta.

Putini sunt cei care zumzaie ca niste albinute si incearca sa-si pregateasca toamna. Iar cei mai multi, desi proaspat reveniti din vacanta, nu par a deborda de energie. E semn ca am obostit. Mai mult ca in orice alta vara, anii de criza au inceput sa se simta.

Sta parca in aer o stare de nerabdare si irascibilitate si intalnesti la orice pas momentele de explozie in fata situatiilor minor enervante.

Culmea, aceasta stare nu mai are legatura cu varsta. Si colegii carora iti vine sa le spui ce faceai cand erai de anii lor sunt la fel. Recesiunea tehnica anuntata a pus capac.

Fie ca ne place sau nu, avem o singura varianta. Sa ne bucuram cat mai putem de aceste ultime zile de vara si de momentele de liniste dintre birouri. Sa ne regasim energia si sa ne pregatim pentru nebunia ce va sa vina. Noi, tot noi le vom ducem pe toate!

Nu va mai suparati asadar ca zilele astea nu aveti cu cine vorbi. Nu mai disperati ca toata lumea va amana… Mai bine ne linistim si ne organizam ca sa revenim pe baricade mai pregatiti. Sa ne putem controla mai constructiv reactiile si discutiile, incepand de la cele de dupa parbriz sau de dupa tastatura si pana la cele cu partenerii de lucru si colegii. Se apropie startul de toamna, iar cursa se anunta din nou criminala.

Foto © Calamityjohn | Dreamstime.com

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email