marta usurelu

Premiera mondiala in industria aviatica

qatarAnul incepe bine pentru industria aviatica si cei care calatoresc. Qatar Airways a achizitionat cea mai noua aeronava Airbus, A350 XWB. Peste doar doua zile, joi 15 ianuarie, va avea loc primul zbor comercial Qatar Airways cu acest avion, pe ruta Doha-Frankfurt.

Noua aeronava a fost lansata la Doha printr-un show de lumini trasat digital pe noul avion. Doar 500 de invitati, VIP si jurnalisti, au avut oportunitatea sa participe la lansare si sa faca un tur al avionului. Revista Biz a fost singura publicatie din Romania invitata la lansarea de la Doha a aeronavei A350 XWB.

economy

Am putut vedea ca noua aeronava are configurate doua clase. Clasa Economica are 247 de locuri configurate in formatia 3-3-3. Fiecare scaun are un ecran de 27 de cm, iar pasagerii de la fereastra au mai mult spatiu la nivelul umarului, datorita designului panoului vertical. Clasa Business are 36 de locuri in formatia 1-2-1, cu un pat perfect plat de 2 metri lungime si un ecran HD de 43 de centrimetri pentru relaxarea la bord.

avioninalt

Noutatea absoluta adusa de aceasta aeronava este ca peste 70% din greutatea eficienta a carcasei acestui avion este realizata din materiale care combina compoziti (53%), titaniu si un aliaj avansat de aluminiu! Noul fuselaj al avionului este realizat din Plastic Renforsat cu Fibra de Carbon (CFRP) si aduce un consum mai mic de combustibil. In plus, este mult mai usor de intretinut tehnic.

deschidere
Qatar Airways este prima linie aeriana care a primit cea mai noua aeronava Airbus, fiind si clientul de lansare global pentru acest tip de avion. A350 XWB puncteaza un nou capitol in istoria aviatiei mondiale fiind un model de aeronava special proiectat pentru urmatoarea decada de zbor.

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email