marta usurelu

Prima comunitate a oamenilor de marketing

Cop-biz-281_gri

Am provocat zece dintre cei mai importanti directori de marketing din Romania sa-si schimbe, in luna aprilie, pentru o zi, compania in care lucreaza. Pornind de la ideea ca inovatia implica de cele mai multe ori o schimbare de perspectiva, am facilitat impreuna cu colegii de la Biz schimburi de experienta si discutii de marketing intre cativa dintre cei mai importanti jucatori din economia romaneasca.

Fiecare participant a devenit “director de marketing pentru o zi” intr-o companie dintr-un domeniu diferit de cel in care activeaza, s-a intalnit cu directorul de marketing titular si cu echipa acestuia si a discutat problemele de marketing, organizare si branding pe care compania respectiva le avea in program in acea zi.

Am implementat aceast proiect fiind convinsi ca Biz Marketing Xchange poate aduce mari schimbari in industria romaneasca de marketing si am pornit la drum cu gand clar: sa punem bazele primei comunitati a profesionistilor din acest domeniu.

De ce? Nu exista o comunitate a directorilor de marketing. Profesionistii din acest domeniu nu se cunosc intre ei si nu stiu cine sunt ceilalti directori, in afara zonei lor de activitate. Cu Biz Marketing Xchange ne-am propus sa-i reunim pe marii directori de marketing si sa-i determinam sa se cunoasca si sa impartaseasca idei si experiente de business.

Am participat la fiecare intalnire si, fara exceptie, mi-a placut sa vad cum lucreaza impreuna si se completeaza echipe din domenii complet diferite, si am apreciat fiecare experienta in parte. M-a incantat sa-i aud spunand ca cele mai bune lectii se invata in practica, dar mai ales sa vad ca si-au pus in plan colaborari si dupa incheierea acestui experiment!

Asa cum au spus-o toti cunoscatorii domeniului, Biz Marketing Xchange era un proiect imposibil care a devenit posibil. Increderea ca oamenii au nevoie sa fie scosi din zona de confort si pusi sa gandeasca “out of the box” m-a determinat sa pun in practica acest proiect si sa-l ducem la indeplinire.

Cu mare bucurie va anunt ca in aceasta seara, la Galeria Galateca, are loc Gala Biz Marketing Xchange, prima intalnire a comunitatii de marketing din Romania. La Gala BMX reunim cea mai mare concentratie de oameni de marketing intr-un singur loc.

Vom vorbi despre cum s-au pregatit si cum a fost in realitate BMX, care au fost cele mai mari provocari ale acestor 10 directori si vom putea asculta in premiera povestirile despre cum au fost intalnirile si schimbul de companie pentru o zi.

FullSizeRender (2)

In acelasi spirit neobosit, la Gala Biz Marketing Xchange vom anunta oficial si urmatoarea editie a proiectului si vom lansa editia speciala a revistei Biz dedicata acestui experiment unic in Romania.

Biz Marketing Xchange este un proiect Biz si sustinut de Telekom Romania, initiat dupa o idee a GMP Advertising.

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email