marta usurelu

Sa fii antreprenor

dreamstime_s_210132

Antreprenorul e un fel de magician. Incearca mereu sa uimeasca lumea cu un truc nou. Un perfectionist care lucreaza in cel mai competitiv mediu si care se lupta cu multi alti magicieni. Este acel om care poate pune cap la cap si rezolva tot ce nu iese, ce nu merge, nu se poate sau pare insignifiant.

Da, suna a magie si, de cele mai multe ori, asa si este. Cunosc multi antreprenori mari sau mai mici (ca si cifra de afaceri) care n-au uitat sa indrazneasca. N-au renuntat sa incerce si, in marea de inertie care ne inconjoara de atatia ani, actioneaza. Sunt manati de un foc puter­nic, de aspiratii si de vise. Sunt plini de incredere si acolo unde li se inchid toate usile gasesc o alta solutie, fac un alt plan si realizeaza ce-si propun.

Si, desi numai antreprenor sa nu fii in conditiile grele ale pietei, unde nimic nu iese usor, calitatea esentiala a antreprenorilor este ca nu se lasa invinsi! Am dezbatut de multe ori acest subiect si am observat ca pentru multi interlocutori conceptul antreprenorului pare ireal. Cine nu e antreprenor nu intelege. Asa cum nu poate intelege nici cine nu are stofa de antreprenor. Stiu ca sunt multi cei care au incercat la un moment dat aceasta mare cu degetul, dar au fugit mancand pamantul, alegand sa se angajeze intr-un loc caldut.

Nu putem sa nu-i sustinem pe cei care au reusit sa arate ca se poate. Pe cei care tin pe umerii lor aceasta economie si fac lucrurile sa mearga inainte. Pe ei continuam sa-i cautam si sa le spunem povestea. Ei sunt nebunii frumosi ai zilelor noastre, deschizatori de drumuri, cei care transforma calea nebatatorita in alei si bulevarde pentru toti ceilalti care vin din urma.

Editorial scris pentru numarul de 17 martie al revistei Biz.
Foto © Takács Zsolt | Dreamstime.com

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email