marta usurelu

Sanatate, minte si noroc

Nu stim cum reactionam in cazuri extreme, dar ele sunt situatiile in care descoperim cat suntem de rezistenti si mai ales ce conteaza pentru noi. Cand medicul mi-a citit analizele, am crezut ca sunt gresite. Fie nu sunt ale mele, fie ceva nu este in regula!

Dupa ce le-am repetat si am avut acelasi diagnostic, cancer de col uterin, n-am putut sa nu iau in serios situatia si am inceput cautarile: ce se poate face, care este tratamentul potrivit si unde il pot gasi. Nimic nu e usor in acele momente, nici sa te setezi mental, nici sa gasesti medicul potrivit. Mai mult, cand ai o problema, la fiecare pas apar alte piedici care te pun la incercare.

De la interactiunea cu personalul medical, la cea cu prietenii si familia, gasesti cu greu puterea sa fii calm si sa reactionezi normal. Dar atunci incepi sa intelegi cat este de important sa fii sanatos. Cat de mult ne consumam pentru lucruri mici si cate de putin ne bucuram ca suntem bine.

Atunci am inteles cu adevarat urarea bunicii mele, “Sanatate, minte si noroc”, cand am vazut cat de firava este viata, am inteles ca este important sa ma trezesc si sa traiesc cu adevarat.

Mi-am invatat lectia si, de peste 7 ani, caut acel echilibru pe care-l uitam cu totii si incerc sa ma bucur fiecare zi. A fost nevoie de patru operatii si tratamente lungi, de multe zile si nopti de griji si panica sa inteleg ca fiecare zi conteaza.

Nu mai stau la nesfarsit la birou, am grija sa mancam sanatos si ma straduiesc sa fac tot felul de jocuri si activitati cu copilul, chiar daca de multe ori oboseala isi spune cuvantul, dar stiu ca nu vreau sa ma opresc tocmai cand e momentul sa ma bucur de familie.

Asa ca, la intrebarea ce-mi doresc de Craciun, stiu raspunsul: sanatate. Si, chiar daca nu e raspunsul la care se asteapta cei din jur, este exact cum spunea bunica: “Mama, sanatate sa fie. E cea mai importanta. Daca esti sanatoasa, cu putina minte si noroc ai tot ce-ti trebuie.” Desi am crescut cu acest sfat, abia acum stiu cat conteaza.

Sanatatea iti perminte sa faci tot ce-ti propui. Mintea te ajuta sa alegi si cum sa-ti construiesti viitorul si, da, norocul este un ingredient uimitor care, indiferent cat suntem de buni si de importanti, ne aduce mai mult decat putem crede!

De Craciun, asadar, stiu ce-mi doresc. Vreau sa fiu sanatoasa si vreau linistea pe care o ofera o asigurare de viata. Asa ca in aceasta luna am decis sa facem o asigurare de viata personalizata pe familia noastra, una care ne include pe toti trei.

Conteaza enorm linistea pe care o ai cand sunt niste bani pusi deoparte, cand ai o plasa de siguranta si acces la tratamentul necesar. Si, chiar daca nu e firesc si placut sa vorbim despre spitalizare de Sarbatori, credeti-ma, e minunat sa ai un plan de rezerva in caz de nevoie. Pentru ca e foarte greu cand nu ai acces la tratamentul de care ai nevoie, in tara sau peste hotare.

Asa ca, in loc sa pierd timpul in trafic, sa stau sa colind magazinele si sa petrec ore la cozi, am ales anul acesta un cadou diferit. Unul care are cu adevarat sens pentru mine si cei dragi, alaturi de o trotineta pentru Nicolas, un nou tricou pentru colectia in dungi a lui Cristi si de cele mai dulci mandarine, pentru ca este mirosul meu preferat de sarbatori.

Asigurarea Asa cum vrei tu

Te-ai gandit ce-ti doresti de Craciun? Ia in calcul linsitea ta si pune pe lista si o asigurare de viata. O sa-ti ofere siguranta de care avem atat de mare nevoie. Pentru ca stii ca ai un sprijin si protectie, tu si familia ta, in cazul problemelor de sanatate sau al cheltuielilor neprevazute.

Este o plasa de siguranta care te ajuta in caz de invaliditate sau arsuri, pentru care compania asigura pana la 500% din suma asigurata. Ajutorul este cu atat mai mare cu cat, in baza asigurarii primesti pana la 700 de lei zilnic pentru spitalizare, in cazul unei interventii chirurgicale si beneficii ce pot ajunge pana la 35.000 lei. Iar ceea ce mi-ar fi prins tare bine si mie acum cativa ani, in cazul in care ai nevoie de un tratament in strainatate, asigurarea iti ofera acces la tratament cu sume despagubite de pana la 1 milion de euro anual.

Sunt multe alte detalii care conteaza, dar cel important este ca asigurarea se poate personaliza dupa nevoile familiei tale, si vine cu cele mai importante beneficii de protectie care te ajuta sa ai sub control evenimentele imprevizibile. Citeste mai multe despre ea si, daca esti de parere ca paza buna trece primejdia rea, atunci suntem la fel, o sa vrei si tu.

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email