marta usurelu

Stii ce au facut azi banii tai?

dreamstime_s_62569379

Am primit multe mesaje in urma postului despre cum sa-ti supraveghezi inteligent banii. De la oameni care inca n-au incredere sa foloseasca cardurile online si pana la cunoscuti care mi-au povestit situatiile prin care au trecut.
Cel mai mult mi-a atras atentia povestea unui prieten care, fiind in Turcia in vacanta, a constatat spre finalul sejurului ca are in cont mai putini bani.

A verificat platile si a vazut ca in fiecare zi si chiar noaptea, din contul lui s-au facut o serie de plati, mici, pana in 100 de euro, pe mai multe site-uri. Neavand alerta prin SMS sau activat sistemul 3D secure, nu a observat aceasta situatie decat cand a verificat contul pe online banking. S-a linistit abia dupa mai bine de 30 de zile, cand a reusit sa-si recupereze banii!

In ciuda tuturor temerilor si intamplarilor de acest fel, plata cu cardul este de ani buni ceva firesc si in Romania, iar modalitatile de protejare sunt mereu imbunatatite. Cel mai importat este sa nu te lasi descurajat si sa fii constient de importanta elementelor de siguranta pe care le ofera un serviciu financiar bun!

Afla oricând, pe calculator sau pe smartphone, totul despre banii tăi

Alpha Bank ofera Alpha e-statements, un serviciu online gratuit care te ajuta sa afli oricand, pe calculator sau pe smartphone, informatii despre banii tai.

Este o aplicatie online disponibila tuturor clientilor persoane fizice, unde pot fi vizualizate conturile curente, depozitele, creditele si cardurile de credit detinute la Alpha Bank Romania. Cu acest serviciu iti verifici soldul la orice ora si oriunde ai fi, fara sa faci drumuri la bancomat. Ai acces online la extrasul de cont lunar pentru toate conturile si cardurile tale si iti poti salva extrasele de cont in format PDF, pentru a pastra o evidenta sau pentru o consultare viitoare.

Mai mult, calendarul din Alpha e-statements iti aduce aminte cand trebuie sa achiti rata la credit, ca sa nu ajungi sa ai penalitati. Iar legat de alertele prin SMS pentru platile facute, poti schimba oricand si de oricate ori vrei optiunile privind serviciul Alpha TXT, astfel incat sa primesti alerta pentru exact ce suma doresti sa fii anuntat.

Cum obtii serviciul Alpha e-statements

Iti deschizi contul exclusiv online, fara hartii sau drumuri la banca, completand online formularul de inregistrare. Dupa ce primesti emailul de confirmare, iti activezi contul. Te autentifici cu utilizator si parola, atat pe calculator, cat si in aplicatia de pe telefonul mobil. Aplicatia iti ofera si posibilitatea sa poti reseta parola oricand, fara deplasarea in unitatile bancii.

Initializarea serviciului se efectueaza numai pe baza de parola primita la initierea relatiei cu Alpha Bank Romania, iar accesarea serviciului se realizeaza folosindu-te de datele de conectare alese la instalarea aplicatiei.

Folosim zilnic tehnologia pentru a ramane in contact cu familia, prietenii si oamenii care conteaza pentru noi, pentru a afla cele mai noi informatii, a ne planifica vacante si nu numai. Poate n-ar strica sa fim la fel de “conectati” si cu banii nostri, care ne ajuta sa putem concretiza multe dintre lucrurile pe care ni le dorim, la care visam sau de care avem nevoie.

Blogul martausurelu.ro sustine campania de comunicare a serviciului Alpha TXT al Alpha Bank Romania.

Foto © Kiosea39 | Dreamstime.com

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email