marta usurelu

Top companii antreprenoriale in Romania

Cine sunt cei mai importanti antreprenori? Cei care schimba in bine lucrurile in jurul lor. Care stiu sa gaseasca mereu o cale sa construiasca si reusesc, in acelasi timp, sa faca profit si performanta! Aceasta este definitia mea, ca antreprenor.

In acelasi timp, cifrele spun povesti interesante despre tipul de antreprenor care are succes in Romania. Tocmai de aceea am realizat un demers unic, am identificat companiile romanesti cu cea mai mare cifra de afaceri – grupate pe judete. Rezultatul este Antreprenori de Romania, prima editie a suplimentului realizat de Biz, impreuna cu UniCredit Bank, dedicat companiilor autohtone cu cele mai mari cifre de afaceri.

In aceasta editie veti regasi:
1. Cele mai mari 20 de companii romanesti din fiecare judet, dupa cifra de afaceri.
2. Top 100 de companii din Bucuresti.
3. Doar companii cu actionariat majoritar romanesc, fara companii de stat sau companii care sunt detinute de un fond de investitii!

Antreprenori de Romania este rezultatul unei munci de cercetare si documentare care s-a intins pe cateva luni. Stim deja ca acest anuar va fi extrem de util si va aduce raspunsuri pentru multe intrebari legate de dezvoltarea pe judete a tarii, de ce si in ce directie vor merge afacerile si companiile in urmatorii ani.

Poate asa vom incepe sa ne intrebam mai serios de ce sistemul in care ne desfasuram activitatea a dus la dezvoltarea unor modele de afaceri ce au drept rezultat un numar mare de companii care, cu doar trei angajati, au un profit uimitor. Mai mult, prin parcurgerea acestor liste se pot vedea cu usurinta cele mai prolifice domenii de activitate, judetele in care companiile romanesti castiga teren sau, din contra, sunt eclipsate total de multinationale sau companiile de stat, precum si cine sunt actionarii companiilor romanesti.

Efortul de a gasi si reuni aceste informatii este doar primul pas. Pentru editia de anul viitor aprofundam aceste liste si vom prezenta top 50 companii antreprenoriale pe fiecare judet si top 200 pe Bucuresti. Pentru ca informatia inseamna putere si depinde de fiecare dintre noi sa citim printre randuri si sa folosim valoarea ei cat mai inteligent.

Metodologie

Companiile sunt listate pe judete, in ordine alfabetica, dupa marimea cifrei de afaceri din anul 2015. Rezultatele financiale oficiale pentru anul 2016 vor fi anuntate in luna septembrie 2017.
Am colectat de la Oficiul National al Registrului Comertului date despre companiile cu capital privat romanesc din cele 41 de judete ale Romaniei si din Bucuresti. Pentru a avea o evidenta cat mai clara a initiativelor antreprenoriale romanesti, nu au fost incluse in aceste liste companiile detinute de stat, cele detinute de fonduri de investitii sau companiile multinationale, cu capital majoritar strain.

Raportul cuprinde informatii despre:
numele companiilor,
numele actionarilor,
pachetul de actiuni detinut de fiecare in parte,
orasul in care isi desfasoara activitatea,
numarul de angajati,
cifra de afaceri si domeniul de activitate.

Antreprenori de Romania poate fi comandat la lelia.petrescu@revistabiz.ro.

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email