marta usurelu

Un brand “Made in Chinezu”

cristian-china-birta-portret

Pentru cine nu stie, Cristian China Birta apare in caseta redactionala de la Biz. Nu scrie doar articole. Pune umarul si la evenimente, ca un om din echipa, indiferent ca avem un proiect in tara sau peste hotare, ca este vorba de interviuri, de idei sau de facut cuburi (cuburile de branding Biz).

Recunosc ca nu este un om usor de stapanit desi, prin excelenta, Chinezu este om de echipa. Face interviuri interesante, dar are deficiente cu deadline-ul pentru revista si este destul de costisitor, fiind mereu stapanit de o sete fara sfarsit. Sete de informatii.

N-o sa uit niciodata ziua in care am vrut sa intru in camera lui de hotel din Bruxelles, unde am realizat un numar special al revistei, si nu am putut sa fac, fizic, niciun pas din cauza sticlelor de bere, de toate soiurile si marimile, frumos aranjate pe jos.

Nu va speriati, Cristi n-a consumat singur toate acele sticle de bere! In fata multitudinii uluitoare de soiuri de bere din Bruxelles, fiecare om din echipa alegea berile preferate, iar camera “chinezeasca” era cea in care ne adunam seara, pentru a povesti ce-am facut si a stabili planul de atac pentru a doua zi.

Cand vorbesti despre Chinezu, nu poti sa nu amintesti dezinvoltura si veselia lui, despre talentul inepuizabil de a scrie si, mai ales, despre puterea de a lua la pas orasele tarii pentru a-i intalni offline pe oamenii interesati de blogging si online. Este omul care nu se gandeste mult la un proiect, ci il face. Si care nu renunta la primul obstacol. Nu promite, dar onoreaza peste asteptari solicitarea, pentru ca se implica si vine cu o amprenta personala care incanta.

Cu siguranta acestea sunt cateva dintre motivele pentru care, daca vorbesti despre social media in marile companii, Chinezu este unul dintre bloggerii pe care toata lumea ii recunoaste. Si, asa cum reiese dintr-un studiu facut de Biz pe piata de comunicare, in randul agentiile de PR, bloggerul cu care acestea au colaborat cel mai mult, in campanii, in ultimii doi ani, este tot Chinezu.

Era normal asadar pentru Cristi China Birta sa vrea sa faca mai mult si din aceasta toamna va realiza si o emisiune TV. Nu pot decat sa-i urez ca, asa cum in blogosfera a venit ca o ghiulea si in doi ani a ajuns unul dintre cei mai cunoscuti bloggerii, sa reediteze succesul “pe sticla” la fel de repede.

Brandu lu Chinezu pe scurt
Post: Look TV
Ora: 22.00
Zile: Luni, marti, miercuri, vineri.
Sectiune speciala pe blog: http://brandulu.chinezu.eu/
Pagina de facebook: https://www.facebook.com/BranduLuChinezu
Canal de YouTube: http://www.youtube.com/user/BranduLuChinezu
Formatul emisiunii: interviuri cu invitati care au povesti extraordinare

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email