marta usurelu

Despre Alexandru Tomescu, altfel

timthumb

L-am cunoscut in urma cu sapte ani cand i-am luat un interviu. L-am reintalnit pe aeroportul Otopeni. Mergeam impreuna cu colegii de la Biz la Cluj-Napoca, unde organizam a doua editie a Social Media Summit in orasul transilvanean. Asteptam boarding-ul si am observat ca ne privea cum vorbeam despre aventurile din redactie.

M-am dus direct spre el si i-am spus ca imi face o desebita placere sa-l revad si sa-i strang mana. Nu stiu daca pe moment si-a amintit de mine, dar a intrat mai mult decat prietenos in grupul nostru. Am vorbit despre Stradivarius, despre concertele trecute si despre cele pe care le pregatea.

Este exact asa cum declara in interviuri: prietenos, un om normal “care sta la coada la paine” la fel ca noi toti. Pledeaza ori de cate ori are ocazia pentru ideea de normalitate a artistului, considerat de regula inaccesibil si intangibil.

Iti dai seama din primul moment ca pentru el muzica este la fel de necesara ca si aerul. Face parte din normalitate, fiind “un mod de viata cat se poate de sanatos in nebunia de astazi”. Fiindca repeta sase-sapte ore pe zi, iar in sesiunile de cantonament ajunge sa studieze si opt-noua ore, s-a apucat de kinetoterapie pentru a a-si pastra flexibilitatea bratelor, a gatului si spatelui.

Spune ca gaseste inspiratie oriunde si oricand punctand ca “Daca avem rabdarea sa ne luam ragazul sa privim dincolo de aparenta obosita si terna a lucrurilor, putem gasi lucruri care sa ne inspire si sa dea un sens existentei noastre”.

Ieri, Alexandru Tomescu a lansat DVD-ul “Stradivarius Obsessions”, o reprezentare prin tehnici cinematografice a unui proiect care combina muzica si teatrul non-verbal. Echipa care semneaza acest concept inovator pe scena muzicii clasice romanesti este cea pe care Alexandru a avut-o alaturi in toate proiectele sale video din ultimii ani: Silviu Alexandru Andrei – director imagine, Robert Kallös – montaj, Gabriel Scirlet – efecte sunet si Oana Dragulinescu – director de creatie.

„Stradivarius Obsessions“ este cel de-al doilea spectacol sincretric prezentat de Alexandru Tomescu si tot al doilea cuprins pe un DVD, dupa ce primul – „24/ 24″ – Capriciile de Paganini –a fost vândut in mii de exemplare intr-un timp-record.

1 comentariu

  1. […] v-am spus, dar vă mai spun o dată, mai direct: luaţi aminte la bloggeriţa Marta, căci vine puternic din urmă şi vine ca uraganul […]

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email