marta usurelu

Un interviu despre (im)posibil

“Doamna de fier a jurnalismului romanesc” si “Omul pe care te poti Bizui” – asa m-a caracterizat Cristian China Birta cand a redactat interviul pe care mi l-a luat pentru emisiunea sa, Brandu’ lu’ Chinezu.

Prietenii stiu ca imi plac exprimarile complexe si aprecierile inteligente. Doar jonglez eu ele zi de zi, ca jurnalist! Am zambit insa cand am vazut emisiunea. Si, recunosc, desi mi se pare ca vocea mea are cu totul alta sonoritate, interviul este sincer si prietenesc, la fel ca orice discutie pe care o avem cand ne intalnim.

“Indiferent de conditii, te descurci” si “Neputinta m-a facut sa ma razvratesc” sunt doua idei din interviu care arata cel mai simplu armele secrete ale revistei, la care dramul de curaj si de nebunie au fost definitorii pentru a transfoma in realitate proiectele “imposibile” pe care le-am realizat si care au fost, fiecare in parte, o noua caramida in constructia brandului Biz.

“Vreau sa facem un experiment: sa ne mutam cu redactia intr-un spatiu public si sa facem revista in 48 de ore. Sa aratam publicului, care nu mai intelege meseria noastra, ce facem noi” este ideea care a stat la baza proiectului Biz48 care in mai putin de 2 luni a prins viata si pe care l-am realizat la Baneasa Shopping City. Sau “Cum ar fi sa facem un numar intreg al revistei in alta tara?” a fost intrebarea simpla de la care au pornit numerele speciale le revistei Biz Bruxelles, Biz Londra, Biz SUA New York si Silicon Valley.

Chinezu ne-a fost alaturi, de-a lungul celor cinci ani de cand ne cunoastem, si a facut parte, la propriu, din echipa, mergand cu noi prin tara si peste granitele tarii pentru evenimente, interviuri si proiecte speciale. De aceea interviul sau trece frumos de la cum sa faci din print o poveste de succes, la antreprenoriat, la blog si la pasiunea pe care o pui in ce faci.

Discutia noastra nu este despre cum e sa faci ce vrei cand esti antreprenor si ai o revista, ci despre cum faci ce vrei muncind alaturi de o echipa excelenta si cum poti sa demonstrezi zi de zi ca nimic nu este imposibil! Multumesc, Chinezu!

2 comentarii

 1. geanina says:

  Bineeee,Marta!!Puup

 2. Culita Ioan Usurelu says:

  Doamna Marta Usurelu,
  Din intamplare, am dat de numele dv. si m-am bucurat. Vad ca scrieti interesant si frumos, ceea ce ma face sa va propun (daca n-ati facut-o pana acum) sa luati interviuri si la oameni de cultura, scriitori…Din tara saau strainatate. Eu va promit sa public aceste interviuri in revista pe care o conduc, Salonul literar, din Focsani.
  Astept un semn de la dv. Sunt si pe Facebook….
  Cu stima, C.I.Usurelu

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email