marta usurelu

Adios, Buena Vista Social Club!

Dupa 16 ani de spectacole si calatorii in toate colturile lumii, Orquesta Buena Vista Social Club le spune fanilor din intreaga lume “Adios”.
Legendarii muzicieni din Orquesta Buena Vista Social Club pornesc din nou la drum, de data aceasta pentru ultima data, in turneul global care va dura un an si jumatate. Concertele de adio incep in vara acestui an la Praga si se vor incheia in toamna anului viitor la Havana. Pe 28 iunie, la Sala Palatului, Buena Vista Social Club isi va lua adio de la publicul romanesc. Voi fi, ca si data trecuta cand ne-au vizitat, in primul rand!

Sunt un impatimit iubitor al muzicii lor! Savurez si traiesc cu mare placere muzica si fascinanta lor iubire pentru Cuba. I-am ascultat si acasa, in Havana, si am ajuns sa le inteleg si mai bine mesajul. Ne vedem asadar pe 28 iunie la un concert de zile mari organizat de Fundatia Phoenix pentru adevaratii fani Buena Vista. Felicitari si un mare Multumesc, Paul Nanca!

Omara-Portuondo_Alejandro-Gonzalez

Omara Portuondo: “Muzica este viata mea!”

La 83 de ani, Omara Portuondo va canta din nou, alaturi de Orquesta Buena Vista Social Club, la Bucuresti. Inainte sa ajunga pe scena Salii Palatului, doamna Omara Portuondo a avut amabilitatea sa raspunda intrebarilor colegei mele, Loredana Sanduescu, pentru revista Biz!

Cum gasiti energia si puterea sa porniti intr-un turneu de un an si jumatate, pe patru continente?
Pur si simplu imi place ceea ce fac. Cred ca este cel mai bun mod de a gasi energia pentru un turneu atat de lung. Muzica este viata mea si sunt extrem de fericita si onorata ca pot pana in ziua de azi sa fac ceea ce iubesc.

Ce ne puteti impartasi despre gala de adio, care va incheia turneul mondial, in toamna anului viitor in Havana?
Concertul din Havana va fi ultimul spectacol pe care il dam impreuna in calitate de Orquesta Buena Vista Social Club. Ce alt loc mai bun puteam sa gasim decat acasa alaturi de prieteni si familie? Va fi un tribut adus culturii cubaneze, oamenilor de acolo si muzicii. Insa pana la acel moment mai avem multe detalii de pus cap la cap.

Cate orase aveti confirmate in total in acest turneu?
Pana in prezent pentru turneul de vara avem confirmate peste 20 de concerte in Europa si avem deja cateva spectacole cu casa inchisa pentru toamna. Este incredibil, suntem extrem de recunoscatori fata de toti oamenii care ne sustin de atatia ani.

De cate ori ati sutinut turnee in Europa?
De multe ori! Nici nu mai tin minte de cåte ori, desi am memorie buna! Numai in Romania am fost de cateva ori si de fiecare data este o placere sa revin intr-o tara cu oamenii care ne primesc cu asa multa caldura. Abia astept sa revin si sa ma bucur de energia pozitiva din timpul concertului de la Bucuresti!

Ce piese aveti pregatite pentru 28 iunie?
Planuim sa interpretam cateva piese clasice cubaneze, precum Chan Chan, Cuarto de Tula si Veinte Años, dar vom avea si cateva surprize. Este concertul de adio, deci nu va putem impartasi toate secretele.

Cate tari ati vizitat in cariera?
O multime. Daca incep sa le enumar pe toate, nu terminam niciodata. Importanta este experienta pe care am avut-o si faptul ca am putut sa impartasim lumii cultura si muzica noastra. Ne bucuram de ceea ce facem. Nu cred ca imi puteam dori mai mult de la viata.

Care este locul preferat din intreaga lume?
Fiecare loc in care am fost ocupa un loc special in inima mea. Insa locul favorit este acolo unde se afla prietenii si familia mea.

Foto: Alejandro Gonzalez

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email