marta usurelu

Antreprenor pe timp de vara

dreamstime_s_53878672

Imi place vara. Este anotimpul meu preferat. Cel in care reusim cu totii sa ne incarcam bateriile. Vara, oamenii se relaxeaza si, fie ca pleaca sau nu in vacanta, toata lumea opreste pur si simplu motoarele.

Pentru un antreprenor insa, vara este o perioada care trebuie asigurata. Din prima luna a anului iti pui in agenda tot ce ai de rezolvat plus imperativul: sa acoperi lunile iulie si august! Altfel nu ajungi in toamna. Nu, nu este o gluma. Este o realitate care-ti ocupa tot timpul cand ai un business si-ti demonstreaza capacitatea de organizare si de lucru cu oamenii. Este insa o realitate care pare sa uimeasca in fiecare an, la fel ca zapada care vine iarna.

Doar cei care-si invata lectia, managerii care s-au lovit de pragul de sus, stiu ca nu trebuie sa lase vara la voia intamplarii. Daca vor sa evite momente de criza din cauza cash flow-ului care se blocheaza vazand cu ochii sau nelinistea pe care ti-o dau angajatii care cred ca, pe timp de vara, salariul vine singur. Pe card sau in plic.

Admiratia si incantarea in fata ideii de a fi sef si de a avea propriul business dispare complet in aceasta perioada. Este doar treaba antreprenorului! Sa se descurce! Cine l-a pus sa-si faca propria afacere? Trebuia sa se gandeasca si sa planifice. Asa gandesc toti cei care nu sunt antreprenori si angajatii care considera ca banii trebuie sa vina.

Sunt de acord. Cand vine vara, vine si concediul. Fiecare om isi vrea zilele legale si banii, ideal cu cateva zile inainte. Vrea liniste si relaxare! Nu e treaba nimanui ca sunt sau nu bani.

Fiecare om are propriile dorinte si interese si, in ciuda intentiilor bune, toata empatia din lume se termina cand trebuie sa intelegi sau sa ajuti pe cineva. In special vara, doar antreprenorul nu e om. El are concediu doar daca este capabil sa rezolve orice situatie, daca nu, sa inchida. Pentru ca, nu-i asa, e treaba lui sa se descurce daca a ales sa fie antreprenor!

Foto © Kaspars Grinvalds | Dreamstime.com

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email